Zkušenosti s Bohemia Energy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20116
25.3.14 21:00
@Edita27 píše:
@BlackMoon Co je nejdůležitější jim poslat odstoupení od smlouvy písemně.

Přesně tak. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
27.3.14 19:08

Ahoj potřebuji poradit. Přešla jsem od BE k e.onu všechno proběhlo ok smlouva ukončena, poslední vyúčtování přišlo v pohodě, byl přeplatek. No který má být zaslaný do 31.3.2014. Samozřejmě ještě nic nepřišlo. Jak to tady tak čtu, tak ani nevím jestli se ho dočkám. :roll: Jak postupovat v případě, že se k ničemu nebudou mít, no prostě jak to z nich dostat? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
27.3.14 19:43

@fedokl Zavolat, když nic, tak poslat písemnou předžalobní výzvu a když nic, tak zažalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.4.14 11:50

Pokud přeplatek dosud nevrátili, vyzvěte je k vrácení a uveďte taky své číslo účtu a za druhé se obraťte na Energetický regulační úřad - www.eru.cz, s návrhem na zahájení správního řízení podle energetického zákona - č. 458/2000 Sb., o rozhodnutí sporu podle § 17 odst. 7 písm. e) bod. 1 tohoto zákona - jde o spor mezi zákazníkem a obchodníkem (držitel licence) o splnění povinnosti ze smluv. Podání na ERÚ je zdarma, neplatí se žádný správní poplatek.
Stejně tak v případě jiných sporů doporučuji se obrátit na ERÚ, protože BEe je problematická firma co se týče přístupu k zákazníkům - k nim se dostanete, ani nevíte jak (jejich obchodní zástupci tvrdí, že jsou od vašeho dosavadního dodavatele, že se mění jen jeho jméno nebo jeho sídlo a tak vám ušetří jednu cestu na zákaznické centrum, když jim to podepíšete a tak.) A hlavně nezapomínejte, když odstupujete od smluv s jakýmkoliv obchodníkem zároveň odvolat plnou moc, kterou jste jim udělili (i když o tom možná ani nevíte, radši ji vždycky odvolejte - a vše zároveň písemně i mailem, protože písemnosti se v BEE záhadně ztrácí!!! a Zrovna vaše odstoupení nebo výpověď nemůžou najít.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
17.4.14 13:54

@Tereza1 Jejich prodejci (nechají se zastupovat prodejci firmy d2d, to je firma specializovaná na podomní prodej, jde o akronym door-to-door, tedy „ode dveří ke dveřím“) hlavně mlží a obtížně se nechají vyhodit. Pokud by dosavadní dodavatel změnil jméno, tak zákazník nemusí dělat nic, na smluvních vztazích změna názvu jednoho ze smluvních partnerů nic nemění.

Červenokravaťáci ale nerespektují nic, v naší obci obcházeli v době, kdy v ní byl podomní prodej zakázán vyhláškou, prodejce mne nerespektoval, když jsem ho vyzval, aby se řádně představil, nerespektoval, když se nedokázal přes opakované výzvy pořádně představit a poslal jsem ho za branku a mazal tam, až když jsem volal policajty.

A jedné starší paní od nás dokonce vrazil nohu mezi dveře, aby mu je nemohla zavřít před nosem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.4.14 09:25

BE vám přeplatek nepošle

V roce 2012 jsem se stěhovala a do měsíce jsem BE vypověděla dvouletou smlouvu. Těsně před tím mi přišlo vyúčtování s přeplatkem za plyn, ale za elektřinu mi vyúčtování nepřišlo. Čekala jsem na přeplatek a konečné vyúčtování 1,1/2 roku. Během té doby mi přišly 3 složenky k zaplacení nedoplatku pokaždé s jinou částkou. Tyto složenky jsem nezaplatila, protože jsem neměla v ruce vyúčtování a tudíž jsem nemohla posoudit, zda tyto nedoplatky jsou oprávněné.

Nejspíš jsem měla reagovat už při první upomínce, ale také jsem měla za to, že když někdo chce po někom peníze, tak mu zároveň musí vystavit fakturu.
Nedávno se mi ozvala jejich advokátní kancelář s upomínkou na necelých 5 000 Kč.
Na moji žádost mi konečně BE poslala emailem vyúčtování odběru plynu a elektřiny i za 4 následující měsíce po odstěhování a navíc ne podle skutečného odběru tj. konečného stavu měřidel uvedeného v předávacím protokolu, ale čísla uvedli snad pole jejich nějakého předpokládaného odběru, která byla mnohem vyšší.

Následovala reklamace. Musela jsem k ní přiložit čestné prohlášení, že kopii předávacího protokolu, kterou obdrželi zároveň s výpovědí smlouvy a kterou opět musím doložit je pravá a podpisy obou stran na ní také.
K mé reklamaci se vyjádřili, že nelze toto reklamovat až po 2 letech, že má reklamace je neoprávněná a navíc, že na kopii předávacího protokolu není můj podpis ani zástupce majitele bytu.
Proč bych posílala lživé čestné prohlášení o pravosti podpisů, když si tento protokol můžou porovnat s protokolem majitele bytu? Také ještě pořád neuběhly 2 roky. Tuhle lež se mi nebáli poslat na papíře i emailem a ještě se ohání paragrafem a vyhláškou!

Poslala jsem proto BE novou žádost o vyúčtování dle konečného stavu měřidel a 795 Kč, které jsem uznala za možný nedoplatek. Tento prý skutečný dluh mi sdělila jejich advokátní kancelář, takže zbytek jsou právní poplatky, které nehodlám zaplatit. Teď už mi nezbývá něž opět čekat. Nejspíš přijde předvolání k soudu, ale vyúčtování?

Odpověď byla přeci jasná. Piš si co chceš, reklamuj co chceš, na správné vyúčtování zapomeň, hlavně zaplať i za to co jsme ti nedodali a to i s úroky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.4.14 18:43

Reakce na příspěvek Hlavu vzhůru ze dne 8.3. 2014
podle mého názoru jste obchodním zástupcem této společnosti a nebo nesledujete vývoj cen. Bohemia Energy nepatří k levným společnostem a například základní řada na dodávky zemního plynu zvaná BASIC je dražší než RWE viz ceníky obou společností. Věřím tomu, že mají 500 000 zákazníku, ale komunikace a odstoupení od smlouvy s touto společností je problém. Telefonní linka je zpoplatněna cca 5 Kč/min a žádný z tel. operátorů Vám ji nezahrne do neomezeného volání. Vlastní zkušenost 10 min-50 Kč nad rámec paušálu(Vodafone). Obchodní zástupci najatí d2d se také nechovají dle etického kodexu. Za každou uzavřenou smlouvu mají peníze a je jim jedno když zákazníka slušně řečeno uvedou v omyl. Pokud se mýlím tak mě opravte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
9.5.14 11:28

Prosím neví někdo zákonnou lhůtu -jestli nějaká existuje- na vyplacení přeplatku po dědickém řízení? Myslím tím za jak dlouho musí vyplatit částku po doložení dědického řízení? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
9.5.14 12:58
@Edita27 píše:
Prosím neví někdo zákonnou lhůtu -jestli nějaká existuje- na vyplacení přeplatku po dědickém řízení? Myslím tím za jak dlouho musí vyplatit částku po doložení dědického řízení? Děkuji.

Myslíte tím splatnost zděděné pohledávky, jejíž splatnost vůči zůstaviteli by už nastala, kdyby zůstavitel nezemřel? Podle mne je splatná dnem nabytí právní moci rozdělení dědictví a musí být vyplacena neprodleně po tom, co dědic svoje právo doloží (rozhodnutím o vypořádání dědictví s vyznačením právní moci) dlužníkovi.

Čím může dlužník legitimně odůvodnit odklad proplacení svého dluhu?

1. Tím, že ještě nenastala jeho splatnost
  2. Tím, že oprávněný zemřel a nikdo (např. žádný z dědiců) mu dosud nedoložil (pravomocným rozhodnutím), že pohledávka má být uhrazena právě jemu.

Další možný legitimní důvod mne nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.14 14:01

Máme bohemia energy už od roku 2008 a naprosto v pořádku:-) každý rok nám vrací:-) normálně složenkou celou částku, a taky nám pokaždé ke konci smlouvy volají jestli jsme spokojení:-) nejvíc mě utvrzuje ta jejich reklama…že nejsme u nějaké maličké firmy…ale pořádné…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
18.5.14 18:43

@eumedon No my jim poslali dědické řízení od notáře kdo má dědit. Oni po asi měsíci poslali jakou částku vyplatí a že ji pošlou složenkou a nic víc od nich stále nemáme. Už to bude další zdruba měsíc,3 týdny určitě. Už mě to opravdu nebaví, prvně nám lhali, od novýho roku to zadržují a ted stále čekáme a nic. I po předložení všech dokumentů. Chtěla jsem zjistit jestli existuje nějaká lhůta do které to musí vyplatit, protože o tom kdy to vyplatí nepadla ani zmínka. I když jsem jim psala e mail, tak napsali jen, že to pošlou nejrychleji jak mohou.Ale kdy to nenapsali i když jsem je o to žádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
18.5.14 19:53
@Edita27 píše:
@eumedon No my jim poslali dědické řízení od notáře kdo má dědit.

Co přesně jste jim poslali od notáře? já jsem k převzetí dědictví (účtu ke stavebnímu spoření) potřeboval rozhodnutí o vypořádání dědictví s vyznačením právní moci od soudu.

Oni po asi měsíci poslali jakou částku vyplatí a že ji pošlou složenkou a nic víc od nich stále nemáme. Už to bude další zdruba měsíc,3 týdny určitě. Už mě to opravdu nebaví, prvně nám lhali, od novýho roku to zadržují a ted stále čekáme a nic. I po předložení všech dokumentů. Chtěla jsem zjistit jestli existuje nějaká lhůta do které to musí vyplatit, protože o tom kdy to vyplatí nepadla ani zmínka. I když jsem jim psala e mail, tak napsali jen, že to pošlou nejrychleji jak mohou.Ale kdy to nenapsali i když jsem je o to žádala.
Žádnou lhůtu jsem nenašel.

Pokud jsou splněny obě podmínky - tedy pohledávka je splatná a doložili jste, že ji dědíte vy - tak lhůta je podle mne jen technická. Tedy musí vám to vyplatit obratem.

Pošlete jim písemnou předžalobní výzvu k uhrazení pohledávky (asi nejlépe na účet) s dodatečnou lhůtou (řekněme týden) a pokud vám to neuhradí, tak to zažalujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
18.5.14 19:54
@nikuskaaaa píše:
Máme bohemia energy už od roku 2008 a naprosto v pořádku:-) každý rok nám vrací:-) normálně složenkou celou částku, a taky nám pokaždé ke konci smlouvy volají jestli jsme spokojení:-) nejvíc mě utvrzuje ta jejich reklama…že nejsme u nějaké maličké firmy…ale pořádné…:-)
:mrgreen: :lol: hlavne nenapadne :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
2231
18.5.14 20:05

@eumedon Ano přesně to jsme jim poslali jen jsem nevěděla jak to nazvat, nemám to zrovna v ruce :-).No už je to celkem dlouho. jediná reakce je že nám poslali dopis-již podruhé-o tom že máme přeplatek-nebo teda táta-a že ho vyplatí složenkou. Ale kdy ani zmínka. A jak jsem zmínila nahoře i když jsem se na to konkrétně zeptala, tak mi to nenapsali. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.11.14 22:16

Nemáte někdo tarif ČEZ garant na sníženou cenu vysokého tarifu??? jak jste spokojeni??? máme comfort a vodu ohříváme přes bojler, tak by mě to zajímalo. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný