Zkušenosti s Bohemia Energy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
3.12.14 15:09

BEE

Ahoj, chtěla bych se zeptat…Pán se představil, že zastupuje Čez. Já ho pustila dál, pořád mluvil, jak je to výhodné…Půjčil si občanku a opisoval si údaje do tabletu. V tu chvilku jsem viděla, že si rovná papíry, kde je Bohemia Energy. Omluvila jsem se mu, že se nejdřív musím domluvit s manželem, že zatím nic nepodepíšu. Smlouva není platná, ale má mé údaje. Co mám dělat? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
3.12.14 15:29
@Andry86 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat…Pán se představil, že zastupuje Čez. Já ho pustila dál, pořád mluvil, jak je to výhodné…Půjčil si občanku a opisoval si údaje do tabletu. V tu chvilku jsem viděla, že si rovná papíry, kde je Bohemia Energy. Omluvila jsem se mu, že se nejdřív musím domluvit s manželem, že zatím nic nepodepíšu. Smlouva není platná, ale má mé údaje. Co mám dělat? :-(

Dát vědět (asi nejlépe písemně, pro jistotu) stávajícímu dodavateli energie (zřejmě elektřiny) i Bohemia Energy Entity, a. s., že jste měla návštěvu obchodního zástupce Bohemia Energy Entity, a. s., že si opsal vaše údaje, avšak smlouvu o dodávce jste neuzavřeli ani plnou moc ke krokům spojeným se změnou dodavatele jste mu neposkytla.

Tudíž, v případě, že by disponoval údajnou smlouvou a plnou mocí, znamenalo by to, že váš podpis na těchto listinách je zfalšován a šlo by o podvod vůči tomu, komu by se těmito listinami prokazoval a poškozování cizích práv vůči vám.

Váš dodavatel by s tím měl naložit tak, že v případě, že dostane od BEE dispozice k přeregistraci dodavatele u operátora trhu, neprovede ji. A BEE by s tím měl naložit tak, že v případě, že tu smlouvu dostane podepsanou, nepoužije ji o obchodnímu zástupci dá místo provize kartáč.

Vy se tím vyhnete starostem v případě, že by ty údaje zneužil (zfalšoval smlouvu, i to se stává).

V případě, že by nezafungoval BEE, ale váš dodavatel (tedy ČEZ) a BEE po vás chtěl pokutu za zmaření účelu smlouvy, můžete poukázat na to, že žádnou smlouvu nemáte, neboť váš podpis na údajné smlouvě byl zfalšován, což jste dala včas vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.12.14 16:02

BEE

@eumedon Tak jsem sepsala stížnost a budu ji posílat na Bohemia Energy. Volala jsem na Čez a paní mi pošle poštou tiskopis o tom, že u nich neruším smlouvu a že nepřecházím k jiné společnosti. Teď se budu modlit, aby mi Bohemia poslala pouze vyjádření o prošetření události. Pohrozila jsem jim i ÚOHS. Doufám, že vše dobře dopadne, jinak se zblázním a to mi na rizikovém moc nepřidá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
3.12.14 16:14
@Andry86 píše:
@eumedon Tak jsem sepsala stížnost a budu ji posílat na Bohemia Energy. Volala jsem na Čez a paní mi pošle poštou tiskopis o tom, že u nich neruším smlouvu a že nepřecházím k jiné společnosti. Teď se budu modlit, aby mi Bohemia poslala pouze vyjádření o prošetření události. Pohrozila jsem jim i ÚOHS.
ÚOHS s tím nemá nic společného. Tohle řeší ERÚ.

Ale tím, že jste oběma dala prokazatelně najevo, že jste přechod k jinému dodavateli nepodepsala, byste měla být z obliga.

Ti obchodní zástupci měli červenou kravatu, viďte? Asi to nebyli zaměstnanci BEE, ale externisti z D2D, na což se BEE vymlouvá: My za to nemůžem, pro nás to dělá D2D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.12.14 16:29

@eumedon ÚHOS vynechávám. Budu se modlit, že mi přijde dopis, kde píšou, že smlouva není uzavřená a že ani žádná neexistuje.

Přesně tak - červená kravata. Strašně mě zmátlo to, že říkal, že je od ČEZu. Pořád o něm mluvil, tak jsem si říkala, že je to v pohodě. A pak ty desky BEE. Třeba ty moje údaje vymazal, ale i tak jsem dost vystresovaná. Už nemám vycházku, tak to hodím na poštu hned ráno a teď jim to pošlu ještě emailem. Teď mám pořádnou zkušenost a už nikomu neotevřu. I kdyby měl svatozář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
3.12.14 17:41
@Andry86 píše:
@eumedon ÚHOS vynechávám. Budu se modlit, že mi přijde dopis, kde píšou, že smlouva není uzavřená a že ani žádná neexistuje.

Mělo by jim stačit to, že jim odešlete oznámení, že jste smlouvu nepodepsala (pošlete to doporučeně, nejlépe na dodejku) a že váš podpis na tom dopise se liší od podpisu na smlouvě. To by mělo stačit k tomu, aby žádné kroky neprováděli, kdyby to nestačilo, tak by to bylo nejen na stížnost na ERÚ, ale snad taky na trestní oznámení na neznámého pachatele, který se vůči vám dopustil TČ poškozování cizích práv. Na ERÚ stížnost, že ačkoliv jste je písemně upozornila, že jste žádnou smlouvu nepodepsala, postupovali tak, jako byste ji podepsala.

Ale podle mne by to mělo stačit, ČEZ Prodej ten převod na základě vašeho písemného vyjádření blokne.

Jen jsem vám chtěl napsat, že byste se neměla vzdávat možnosti, že si dodavatele vyberete sama. To sdělení dodavateli ČEZ Prodej by se tedy mělo týkat tohohle případu. Ale pokud budete chtít změnit dodavatele, tak si vyberte sama, ne tak, že někoho pustíte do bytu.

Srovnejte si ceny energií na srovnávací kalkulačce http://kalkulator.tzb-info.cz.

Je to kalkulátor doporučovaný ERÚ (má asi nejvíc dodavatelů a jejich produktů - tedy je si nejúplnější a hlavně nevyžaduje vaše osobní a kontaktní údaje před výpočtem, protože je k výpočtu nepotřebuje; tudíž vás pak nikdo nebude otravovat s nabídkami)

Přesně tak - červená kravata. Strašně mě zmátlo to, že říkal, že je od ČEZu. Pořád o něm mluvil, tak jsem si říkala, že je to v pohodě. A pak ty desky BEE. Třeba ty moje údaje vymazal, ale i tak jsem dost vystresovaná. Už nemám vycházku, tak to hodím na poštu hned ráno a teď jim to pošlu ještě emailem. Teď mám pořádnou zkušenost a už nikomu neotevřu. I kdyby měl svatozář.

Příště než pustíte někoho do bytu, nechte ho, ať se vám prokáže. Pokud se jasně neprokáže, kdo je, případně místo toho cosi mele nebo je dokonce drzý (dealeři od d2d bývají drzí, jeden dokonce u nás vrazil jedné důchodkyni nohu do dveří, aby je před ním nemohla zavřít, a to v době, kdy byl podomní prodej u nás zakázán vyhláškou obce), zavřete mu dveře před nosem. Když to nepůjde, volejte 158 nebo 156 z důvodu porušení domovní svobody. Když slyší, že voláte 156 nebo 158, tak utečou: Já jsem ho taky vykazoval ze svého pozemku, posílal jsem ho za branku předzahrádky, když se mi odmítal prokázat a začal být na mě sprostý. Odmítal opustit mou oplocenou předzahrádku, tak jsem volal 158, a v ten moment byl za brankou.

Tady k tomu něco máte: https://www.eru.cz/…niho-prodeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.12.14 09:32

@eumedon Dobrý den, ještě jednou Vám děkuji za pomoc! Já tyhle obchodníky vždycky odpálkovala (někdy jsem i po telefonu hrubá) a pak přijde nějaký maník, který tvrdí, že je od Čezu, že by se potřeboval podívat na poslední fakturu a už to jelo. Když jsem volala včera na ČEZ a obeznámila je s mou situací, tak mi paní řekla, že se prokazují průkazy a jmény a kdykoliv si to můžu ověřit na jejich stránkách nebo po telefonu. Teď už ale vím, že neotevřu vůbec nikomu, pouze kontrole ze sociálky a to je možná taky kámen úrazu, protože jsem koukla kukátkem a říkám si „to bude asi kontrola ze sociálky kvůli neschopence“. Jenže sociálka by zazvonila na zvonek dole u vchodu a ne v době, kdy mám vycházku…Jsem hloupá, ponaučená, po 10h jdu na tu poštu. Čez jsem se situací obeznámila a na Bohemia jsem už napsala email. Ted budu čekat na odpověď. Snad přijde brzy a já bubu mít klid. Taky mi ten chlap říkal, že tu smlouvu podepsali někteří sousedi z vedlejšího vchodu. Možná u toho jednoho zazvoním a řeknu mu, co jsou zač, ať to ihned zruší. Jsou to opravdový šmejdi, ulhaný lháři a podvodníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.12.14 18:31

Dnes mi volal pán a představil se jako Energetika. Pokud prý nepodepíšu nové podmínky, nebudu mít od příštího roku levnější tarif. Domluvili jsme se, že o něco později přijdou jeho kolegové k nám. Opět se stejně představili. Vysvětlili mi ochotně, kolik ušetřím a i to, že ČEZ prodej přechází k Bomemia Energy. Tímto podvodným způsobem získali nového zákazníka. Uvidím, jestli se to vyplatí, ale toto jednání je hodně na hraně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
8.12.14 20:02
@Andry86 píše: Čez jsem se situací obeznámila a na Bohemia jsem už napsala email.

E-mail nestačí. Nešetřete tolik na poštovném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
8.12.14 20:06
@mennny píše:
Dnes mi volal pán a představil se jako Energetika. Pokud prý nepodepíšu nové podmínky, nebudu mít od příštího roku levnější tarif. Domluvili jsme se, že o něco později přijdou jeho kolegové k nám. Opět se stejně představili. Vysvětlili mi ochotně, kolik ušetřím a i to, že ČEZ prodej přechází k Bomemia Energy. Tímto podvodným způsobem získali nového zákazníka. Uvidím, jestli se to vyplatí, ale toto jednání je hodně na hraně.

Tak

• písemně odstupte od smlouvy a odejměte plnou moc,
  • informujte ČEZ prodej a písemně dohodněte s ČEZ zpětvzetí případných kroků BEE, který vaším jménem podnikly k ukončení vašeho smluvního vztahu s ČEZ Prodej.

Musíte udělat obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.15 16:23

zkušenosti s Bohemii Energy

Dobrý den, před 4 roky jsem se dala k této společnosti a podepsala smlouvu v které se uvádí že pokud si najdu levnějšího dodavatele a předložím od tohoto dodavatele papíry o tom že jsou levnější jak oni mohu okamžitě odejít. Toto se stalo tak jsem si zavolala na udané číslo a zeptala jestli je to pravda a a pán mě potvrdil můj dotaz jako pravdiví. Proto jsem zaslala veškeré papíry od druhého dodavatele a dopis aby věděli o co jde bylo to 15. září 2014 to jsem ale nevěděla co nastane. Dopis jim došel 19.září2014 na odpověd jsem čekala měsíc a půl odpověd zněla můžete odstoupit v den výročí to je 22.05.2015.Po novém tel rozhovoru jsem podala reklamaci a od té doby volám každých 14 dní a je mě řečeno ano budeme to urgovat a pořád dokola každý měsíc provolám 150 kč a nikdo nemá zájem aspon zavolat nebo mě informovat jak to pokračuje Dnes je 13.01.2015 a pořád nic. Tímto vás chci upozornit že nejsem sama která si stěžuje na jejich jednání a určitě si najdete jiného dodavatele pokud nechcete dopadnout jako já. :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
4.3.15 23:01

Dobrý den, moje maminka má smlouvu s firmou od konce května 2009, smlouva je uzavřena na dva roky, poté se vždy automaticky obnovuje na další dva roky. V listopadu 2014 chtěla přejít jinam a nové firmě dala plnou moc na vyřízení přechodu. Bohužel nová firma místo ukončení ke konci května 2015 napsala ukončení už k 1.4.2015. Z důvodu data to původní firma zamítla, ale vyrozumění o zamítnutí poslali až po 4 měsících, aby měli jistotu, že člověk už znovu zažádat o ukončení nestihne. Mě tedy zajímá, zda není nějaká zákonná doba, kterou má firma na vyřízení žádostí-4 měsíce mi přijdou už opravdu dlouho. Případně, zda není nějaký jiný způsob, jak moci smlouvu ukončit, aniž by člověk musel platit penále 6000? Podáno bylo včas, jen s chybně uvedeným datem. Děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20116
5.3.15 07:24
@rtima píše:
Dobrý den, moje maminka má smlouvu s firmou od konce května 2009, smlouva je uzavřena na dva roky, poté se vždy automaticky obnovuje na další dva roky. V listopadu 2014 chtěla přejít jinam a nové firmě dala plnou moc na vyřízení přechodu. Bohužel nová firma místo ukončení ke konci května 2015 napsala ukončení už k 1.4.2015. Z důvodu data to původní firma zamítla, ale vyrozumění o zamítnutí poslali až po 4 měsících, aby měli jistotu, že člověk už znovu zažádat o ukončení nestihne. Mě tedy zajímá, zda není nějaká zákonná doba, kterou má firma na vyřízení žádostí-4 měsíce mi přijdou už opravdu dlouho. Případně, zda není nějaký jiný způsob, jak moci smlouvu ukončit, aniž by člověk musel platit penále 6000? Podáno bylo včas, jen s chybně uvedeným datem. Děkuji za info.

To chce právníka, ale především si myslím, že ta firma dala na základě plné moci Vaší maminky najevo, že maminka nemá zájem na opakování další doby určité, takže formální nedostatek typu data, kdy končí doba určitá by měl být spíše věcí komunikace, než takovéhoto postupu.

Stěžujte si na ERÚ a zkuste se poradit s právníkem ERÚ, jak postupovat.

Další možností je hlídat si změny ceníku a obchodních podmínek a odstoupit při zdražení dodávek anebo změně obchodních podmínek, ale podle mne byla ta výpověď jasným projevem maminčiny vůle, že maminka nemá zájem na dalším opakování dvouleté doby určité, bez ohledu na to, že v ní bylo spleteno datum ukončení o dva měsíce, a je tedy platná.

Na tom bych trval. Ale je to jen můj názor, a já nejsem právník. Konzultujte to s právníkem ERÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 18:13

Dobrý den, mám s nimi také špatné zkušenosti, před třemi lety jsem sepsala smlouvu na tři roky s ENERGETICKÝM CENTREM, ale bohužel tuto společnost převzala BOHEMIA ENERGY, která mi ani nedala celou věc na vědomí…měla mi dát na výběr přejít k jiné společnosti, nebo s nimi podepsat smlouvu, jelikož se tak nestalo, platí smlouva kterou převzali od E. CENTRA…ta mi před pár dny vypršela, ale BE, společnosti, ke které jsem chtěla přestoupit tvrdí že mám smlouvu na dobu určitou a přestoupit nemohu, i když mě po telefonátu, asi před půl rokem datum platnosti sami zdělili…je to jak v začarovaném kruhu, nechápu jak mohou takhle lhát, mám doma jedinou podepsanou smlouvu a ta už je dávno neplatná…a ani po telefonu jsem jim nic nepřikývla byla jsem na ně rozlobená už od počátku, za jejich intriky a celkový binec co mají v tom svém podniku, nevím kde přišli k mé staré adrese, když tu existuje ochrana dat a smlouvu jsem podepsala na svou nynější adresu, kterou si předchozí prodejce opsal z OP…TAKŽE VÁŽENÍ, OD BOHEMIA ENERGY RADĚJI DÁL!!!

• Citovat
  • Upravit
20116
5.3.15 18:22
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám s nimi také špatné zkušenosti, před třemi lety jsem sepsala smlouvu na tři roky s ENERGETICKÝM CENTREM, ale bohužel tuto společnost převzala BOHEMIA ENERGY, která mi ani nedala celou věc na vědomí…měla mi dát na výběr přejít k jiné společnosti, nebo s nimi podepsat smlouvu, jelikož se tak nestalo, platí smlouva kterou převzali od E. CENTRA…ta mi před pár dny vypršela, ale BE, společnosti, ke které jsem chtěla přestoupit tvrdí že mám smlouvu na dobu určitou a přestoupit nemohu, i když mě po telefonátu, asi před půl rokem datum platnosti sami zdělili…je to jak v začarovaném kruhu, nechápu jak mohou takhle lhát, mám doma jedinou podepsanou smlouvu a ta už je dávno neplatná…a ani po telefonu jsem jim nic nepřikývla byla jsem na ně rozlobená už od počátku, za jejich intriky a celkový binec co mají v tom svém podniku, nevím kde přišli k mé staré adrese, když tu existuje ochrana dat a smlouvu jsem podepsala na svou nynější adresu, kterou si předchozí prodejce opsal z OP…TAKŽE VÁŽENÍ, OD BOHEMIA ENERGY RADĚJI DÁL!!!

Kdyby jste neměla platnou smlouvu s dodavatelem, tak byste byla černým odběratelem a distributor by vás mohl odpojit. Proto bývá v obchodních podmínkách těchto společností ujednání, že doba určitá se opakuje, pokud zákazník písemně neoznámí dodavateli nejpozději ve stanovené lhůtě před koncem doby určité (zpravidla 3 měsíce), že na dalším opakování nemá zájem. V lepším případě přechází smlouva do režimu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný