Zkušenosti z porodnice Česká Lípa nebo Rumburk

131
12.2.15 09:20

Zkušenosti z porodnice Česká Lípa / Rumburk

Ahoj,
nemáte prosím některá zkušenost za poslední rok, s porodnicí v České Lípě a v Rumburku?
Přestěhovali jsme se nyní do Nového Boru a já se nemohu rozhodnou kde v dubnu rodit.
O lípě jsem se dočetla, že jsou poměrně dost konzervvativní, mamince do porodu hodně mluví, nejsou přístupní jakýmkoliv alternativám, údajně v některých případech rodí s přivázaním nohou a mají veliké procento nastřižení hráze - mám obavu zda jej neprovádí rutinně ( chystám se cvičit s aniballem a masáž hráze je samozřejmá, proto bych byla nerada. kdyby to personál neakceptoval).
O Rumburku jsem se dočetla, že údajně preferují přirozený porod, u porodu je jen porodní Chodím sice do předporodního kurzu, kde máme úžasnou porodní asistentku, která nám vše ochotně vysvětluje a připravuje nás tím i psychicky, ale stejně bych byla vděčná za vaše případné zkušenosti!
Hodně mi záleží i na klidném prostředí a pokud možno co největším soukromí a jeho respektování. Jsem totiž typický příklad, který když má jít do nemocnice je pod stresem a klepe se..Špatně snáším i návštěvy u našeho veterináře :D!
Ale porod doma si určitě nechci dovolit, jednak jsem prvorodička a navíc bych se opravdu bála o bezpečnost miminka.
Moc Vás prosím o chvilku vašeho času a sdělení vašich zkušeností :kytka:
Krásný den a díky!!!

(Je tu někdo, kdo bude v dubnu/květnu rodit v jedné z těchto porodnic :)?)

Příspěvek upraven 19.03.15 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32
12.2.15 11:28

Ahoj, taky by mě tot zajímalo, čeká mě to na konci letních prázdnin. Bydlím kousek od Nového Boru a přichází pro mě v úvahu Lípa, Děčín a Rumburk. S tím, že jsem slyšela od kolegyně která v Lípě rodila v roce 2012 a nemůže si sěžovat, jenže té kvůli nepostupujícímu porodu dvojčat udělali nakonec císaře. Na Děčín jsem slyšela taky nějaké ty stížnosti, že rádi zasahují do porodu. O Rumburku nevím bohužel nic. Asi budeme rodit doma :mrgreen:… ne to si dělám srandu, tohle bych si netroufla, člověk nikdy neví, co se kdy může pokazit. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
12.2.15 12:22
@Káťa1988 píše:
Ahoj, taky by mě tot zajímalo, čeká mě to na konci letních prázdnin. Bydlím kousek od Nového Boru a přichází pro mě v úvahu Lípa, Děčín a Rumburk. S tím, že jsem slyšela od kolegyně která v Lípě rodila v roce 2012 a nemůže si sěžovat, jenže té kvůli nepostupujícímu porodu dvojčat udělali nakonec císaře. Na Děčín jsem slyšela taky nějaké ty stížnosti, že rádi zasahují do porodu. O Rumburku nevím bohužel nic. Asi budeme rodit doma :mrgreen:… ne to si dělám srandu, tohle bych si netroufla, člověk nikdy neví, co se kdy může pokazit. :think: :nevim:

Ahoj, mluvíš mi z duše :) Hledám informace kde se dá..Ale moc toho není. A to oficiální info, které mají na svých stránkách dané nemocnice je velice konzervativní a maminka jako taková, si stejně na základě toho nedokáže udělat představu.
Normálně uvažuju, že si ty porodnice obvolám a osobně se tam přijdu podívat a vyzpovídat je.. jenže stejně bych velice stála o zkušenosti maminek :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
12.2.15 12:35

@Mezzosopran co jsem četla a slyšela, tak v Lípě mají jako třetí v republice porodní pokoj, který má blíž k domácímu prostředí, tak by to tam s tím zasahováním do porodu snad nemuselo být tak horké :think:. Já původně hodně přemýšlela i o Děčínu, mám tam totiž většinu rodiny, jenže od spolužaček které tam rodily jsem se moc dobrého hodnocení nedočkala, ale tam to byl spíš opačný problém než má lípa, dokud v Děčíně jde vše hladce, tak není problém, jenže když se vyskytnou komplikace, tak to už problém je, některé z holek se dokonce nechali převést do ústecké porodky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
3.6.15 12:36

Ahojky, prosím Vás holky, měla jste některá porodní plán? A jak se na něj doktoři a sestry tvářili? Nechci si vymýšlet kraviny, ale mám pár bodů, které bych chtěla aby v porodnici dodrželi…Měla bych rodit za 10týdnů a pořád nejsem rozhodnutá, jestli vybrat Děčín nebo Českou Lípu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková