Žluté zuby u 7 letého

267
8.3.15 10:54

Žluté zuby

Maminky syn 7 let, má již přední zoubky druhé, ale i když čistíme pravidelně, má je docela žluté, čím čistíte vy? Nebo je na to něco specisálního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bebuu
8.3.15 11:05

@Martanek123 já cistim pastou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
8.3.15 11:05

Ma jeste mysaky ty zlute? Dceri zloutnou ty co zachvilku vypadnou.

A nedavno jsem cetla, ze zuby se maji otirat tou vnitrni stranou bananove slupky, ze to beli zuby, ze po 14 dnech pravidelneho otirani by to melo byt poznat, ale nezkousela jsem a navic to bylo na plesku, tak kdovi co je na tom pravdy :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.3.15 11:07

@Martanek123 tak ono to může být i tím, že dočasné zuby jsou bělejší než stálé, takže ty stálé vedle nich můžou vypadat žlutější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.3.15 11:09

@Kelsey no vzhledem k tomu, že banán je nejvíce chemicky ošetřovaná plodina, tak bych to moc s tou slupkou nezkoušela. I když ji pořádně umyješ, tak tam nějaká rezidua zbydou. A určitě bych to nezkoušela na dítku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
8.3.15 11:23

Ja bych rekla, ze druhe zuby ma skoro kazdy tmavsi… A nic moc s tim udelat nejde, pokud je nechces znicit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.3.15 11:58

Podle mě taky bělení zubům neprospívá, u dítěte bych to rozhodně nedělal. Možná zkusit nějaké mechanické čištění u dentální hygienistky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fialinkova
8.3.15 12:03

K zoubkum já si ej mužu čistit čímkoliv, od malinka, a stejně prostě dr řekla že ej to i genetický základ.-/

• Citovat
  • Upravit
4373
8.3.15 12:22
@Malaga píše:
@Kelsey no vzhledem k tomu, že banán je nejvíce chemicky ošetřovaná plodina, tak bych to moc s tou slupkou nezkoušela. I když ji pořádně umyješ, tak tam nějaká rezidua zbydou. A určitě bych to nezkoušela na dítku ;)

Však píše že vnitřní stranou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
8.3.15 12:22
@fialinkova píše:
K zoubkum já si ej mužu čistit čímkoliv, od malinka, a stejně prostě dr řekla že ej to i genetický základ.-/

Podle mě stav zubů je z 80% genetikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.3.15 12:23

Taky záleží co piješ, čaj a káva to hodně barví, říkala mi zubařka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
8.3.15 12:25
@rayon píše:
Taky záleží co piješ, čaj a káva to hodně barví, říkala mi zubařka.

Tak syn v 7 letech kávu asi ne, pije vodu se šťávou, občas čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
8.3.15 12:25
@fialinkova píše:

Tak to mám i já, čistím jak se dá a zuby katastrofa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.3.15 12:31

@BlueFairy jj, četla jsem, spíš mi šlo o to, že prostě se sahá na tu vnější stranu slupky a zůstává to na rukou…prostě k banánovým slupkám mám velkou nedůvěru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
8.3.15 13:47

Může mít prostě takovouhle barvu skloviny. Jsou různé odstíny. Až budeš u zubařky, tak se vyptej. Pokud to není sklovina, zkusila bych pastu se základem z jedlé sody, protože ta trošku bělí. Třeba Paradontax. Akorát nevím, jestli zkousne tu chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.