Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky syn 7 let, má již přední zoubky druhé, ale i když čistíme pravidelně, má je docela žluté, čím čistíte vy? Nebo je na to něco specisálního?
Ma jeste mysaky ty zlute? Dceri zloutnou ty co zachvilku vypadnou.
A nedavno jsem cetla, ze zuby se maji otirat tou vnitrni stranou bananove slupky, ze to beli zuby, ze po 14 dnech pravidelneho otirani by to melo byt poznat, ale nezkousela jsem a navic to bylo na plesku, tak kdovi co je na tom pravdy
![]()
@Martanek123 tak ono to může být i tím, že dočasné zuby jsou bělejší než stálé, takže ty stálé vedle nich můžou vypadat žlutější…
@Kelsey no vzhledem k tomu, že banán je nejvíce chemicky ošetřovaná plodina, tak bych to moc s tou slupkou nezkoušela. I když ji pořádně umyješ, tak tam nějaká rezidua zbydou. A určitě bych to nezkoušela na dítku ![]()
Ja bych rekla, ze druhe zuby ma skoro kazdy tmavsi… A nic moc s tim udelat nejde, pokud je nechces znicit…
Podle mě taky bělení zubům neprospívá, u dítěte bych to rozhodně nedělal. Možná zkusit nějaké mechanické čištění u dentální hygienistky?
K zoubkum já si ej mužu čistit čímkoliv, od malinka, a stejně prostě dr řekla že ej to i genetický základ.-/
@Malaga píše:
@Kelsey no vzhledem k tomu, že banán je nejvíce chemicky ošetřovaná plodina, tak bych to moc s tou slupkou nezkoušela. I když ji pořádně umyješ, tak tam nějaká rezidua zbydou. A určitě bych to nezkoušela na dítku
Však píše že vnitřní stranou ![]()
@fialinkova píše:
K zoubkum já si ej mužu čistit čímkoliv, od malinka, a stejně prostě dr řekla že ej to i genetický základ.-/
Podle mě stav zubů je z 80% genetikou.
Taky záleží co piješ, čaj a káva to hodně barví, říkala mi zubařka.
@rayon píše:
Taky záleží co piješ, čaj a káva to hodně barví, říkala mi zubařka.
Tak syn v 7 letech kávu asi ne, pije vodu se šťávou, občas čaj
@fialinkova píše:
Tak to mám i já, čistím jak se dá a zuby katastrofa
@BlueFairy jj, četla jsem, spíš mi šlo o to, že prostě se sahá na tu vnější stranu slupky a zůstává to na rukou…prostě k banánovým slupkám mám velkou nedůvěru ![]()
Může mít prostě takovouhle barvu skloviny. Jsou různé odstíny. Až budeš u zubařky, tak se vyptej. Pokud to není sklovina, zkusila bych pastu se základem z jedlé sody, protože ta trošku bělí. Třeba Paradontax. Akorát nevím, jestli zkousne tu chuť.