Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potrebujeme s pritelem radu. Jsem rozvedena a mam 7 letou dceru, v lete cekame s pritelem miminko a pritel by si chtel mou dceru osvojit. Dcera mu rika tati a pritel ji vychovava a stara se jak o svou vlastni. Ale vubec nemame tuseni kde zajit, nebo co je treba udelat a jak to vubec funguje. A jeste jedna vec kdybychom chteli nechat zapsat pritele do rodneho listu misto biologickeho otce? Co a jak a kde se to resi a je treba.
Mockrat dekuji za rady… ![]()
AHoj, také to budem dělat.
Ale nejprve musíte být manželé a pak požádáte myslím na soudě o osvojení
A hlavně BIO otec s tím musí souhlasit.
@T.Hololinka To fakt musime byt manzele??? Bez toho to nejde? ![]()
@Zdeňka86
bohužel, bez toho to opravdu nejde! Už jsem se kvůli tomu radila s právničkou.
@T.Hololinka kdyby jen ty svatby nebyly tak financne narocne
uvazovala jsem, ze by jsme se vzaly jen na obec. Urade a za par let si dopraly poradnou svatbu… no ale spis to vypada, ze si budem muset par let jeste pockat ![]()
@Zdeňka86
Takhle to chci udělat já s přítelem. Na svatbu prostě nejsou finance. Máš pravdu že jsou dost finančně náročné! My se vezmem jen na úřadě se svědkama a až budou peníze, tak se udělá pořádná oslava ![]()
@Zdeňka86
Když si spočítáš jen své šaty+prstýnky. tak už jsi skoro na 15tis
Což dneska málokdo má. Mě má první svatba vyšla asi na cca 40tis. Dneska na to prostě nemám, tak se spokojím s malou a jindy se to oslaví ![]()
@T.Hololinka presne tak
ted jsem rikala ze to bude nejlepsi to udelat jak jsem rikala! Moje prvni svatba ani nevim kolik stala ale kdyz uz chce mit clovek krasnou svatbu, tak musi pocitat do 100tisic nejmin a to se vsim. Jak pises jenom ty prstynky a saty kolik stoji a kde je zbytek, ze. Nevis jeste prosim te kolik se plati na urade za oddani?
@Zdeňka86
Tak to ti nepovím, to vůbec nevím kolik se tam platí
A zkoušela jsi se podívat na stránky daného úřadu? Třeba tam bude nějaké to info
U nás jen vím, že se připlácí, když je svatba v jiný den než v sobotu a když je na jiném místě než v obřadní síni.
Já myslím, že když je obřad v obřadní den, v běžné obřadní síni, tak je to zadarmo.
@Zdeňka86 každý úřad to má jinak, u nás se třeba neplatí nic, když má člověk obřad v sudou sobotu, jinak v každý jiný den se platí 1000 Kč, ta částka myslím bude podobná všude ![]()