Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě je to na těch online seznamkách častější, protože spousta lidí vnímá internet jako něco, co není reálné a nemusí na tom počítat s nějakou odpovědností, úplně si ty lidi „odosobní“ a dovolí si věci, které si naživo nedovolí, protože by jim někdo už dávno rozbil ústa. Vnímají to jako hru. Bez ohledu na to, že tím ubližují reálné osobě. Tím, že ji nevidí, je jim to tak nějak víc jedno.
Ono někoho kontaktovat a zase odstřihnout je díky internetu tak snadné. Mně kolem Silvestra psal bývalý. Jak za ním mám přijet, hrozně mě chce vidět. A bum, po Silvestru taky evidentně zmizel z povrchu zemského a nasadil ghosting. ![]()
@prokr píše: Více
Myslím si, že seznamování za účelem vážně míněného vztahu nebylo jednoduché v žádné době. Dnes jsou jen jiné prostředky, kterými se to „nehezké“ děje. Je jednodušší s někým vstoupit do interakce (mobily, sociální sítě…), ale stejně tak je lehké tu interakci utnout.
Když jsem se poprvé s ghostingem setkala, bylo mi kolem 25. Je to skoro dvacet let. Musím říct, že už tehdy jsem byla pro mnohé z mého okolí za blbku, proč mi jako onen způsob rozhodu vadí (???), dnes by bylo takových lidí určitě ještě víc. Ono je to trochu i o tom, že z cizího krev neteče
, většinou lidem ghosting začne víc vadit, až se stanou jeho obětí sami.
Víš, ono tohle bylo vždycky. Mně je už přes 60 a pamatuji, že tohle dělali kluci i za mého mládí. Domluvili si rande a pak nepřišli. I já jsem párkrát čekala zbytečně. Jenomže dneska je to jednodušší. A snad i proto se dneska takhle " baví" i muži a ženy v letech, kdy by se dalo předpokládat, že budou mít rozum.
@1010 píše: Více
haha, jo, taky jsem zazila. Melo to byt nase prvni rande, meli jsme se potkat v patek kdyz skonci v praci, vykaslal se na mne a nezvedal telefon.
Kdyz se po vikendu zase objevil online, jako by se nechumelilo, tak me jeste gaslightoval, ze netusim, co se mu stalo, on je totalne nevinny, protoze v patek k veceru jeste byl neco kontrolovat na stavbe, jel nahoru technickym vytahem, mobil si nechal v aute a co se nestalo, vytah se pokazil a on stravil vikend ve vytahu, protoze si nemel jak privolat pomoc.
Jako, stat se muze vselico, ale tohle byla evidentni lez. Hnup jeden, pritom stacilo napsat: nezlob se na mne, ja preci jenom dnes neprijedu.
@PinkiePieCutie
prej víkend bez mobilu ve výtahu ![]()
tak určitěěěěěěěěěěěěěěěěěě
![]()
to je na titul nejblbější výmluva roku ![]()
Přesně, tolerance k tomuto. Vždyť i tady v diskuzi vidíme příspěvky, kde se vysmívají zakladatelce. ![]()
Ještě že už mám období namlouvání za sebou a už nikdy chlapa hledat nebudu. ![]()
@PinkiePieCutie píše: Více
Oni se takhle blbě vymlouvají i řemeslníci. Máme RD, takže co chvíli děláme na baráku něco a to často taky zoufalé. ![]()
Taky se mi to stalo. Psali jsme si, potom couvla od první schůzky. Přemluvil jsem ji a sešli jsme se, ale poprvé a naposled. Potom jen napsala, že jsem se k ní dostal blíž, než čekala.
@PinkiePieCutie píše: Více
Stát se může.
Ale čekáš, že to vysvětlí dřív…než jak ho vidíš znovu online.
![]()
@Anonymní píše: Více
Ale houby, nebuď na sebe zlá, to je zbytečný. Víš přece, proč tě to tak sebralo, protože jsi normální člověk co hledá partnerský vztah, ideálně napořád.
On ne, on se chtěl pobavit, možná je ženatý, a možná není, ale nechce se ještě vázat, chce si užít, a nebo i by začal delší vztah, ale nesedli jste si a on tě prostě „odložil“. Možnosti je víc. Je to blbý, ale nestalo se nic horšího. Nemusí být úplně špatný člověk, ale není to rovný chlap, a tedy není to chlap pro tebe. Na druhou stranu, je i dost holek, které chtějí to co on. I vdané, s rodinou.
@adresa děkuji, máš pravdu
no asi se přikláním k názoru, že je teda ženatý nebo minimálně zadaný
kdyby našel nějakou jinou
tak si mě hned neblokuje
ale nechá si mě jako “možnost”
![]()