Zmrzlá magnolie
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zmrzlá magnolie
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Jsem uplný začátečník co se týče zahrad a pěstování. Letos jsem si na zahradu pořídila magnolii, když přišly po oteplení náhle noční mrazíky, tak jsem magnolii přikryla netkanou textílii (světlou) a ještě jsem ke kořenům přidala mulčovací kůru. Včera jsem si všimla na květu, že má takový hnědý lupen, asi kvůli mrazu:( Listy nevypadají poničeně, ale mám strach, aby mi ještě kvetla a rostla. Přikládám i foto, myslíte, že se ještě vzpamatuje? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
To se teprve uvidí, tyto 2 květy už se nevzpamatují, ale jestli tam jsou nějaké pupeny, tak ty by to měly ustát. Jak dlouho ji máš v zemi? Jinak strom jako takový by to zvládnout měl, otázka, jestli to přesazování a mrazy nebylo moc (u nás byly asi 4 dny vichřice a sněžení, ale ještě mi magnolie zdaleka nekvete).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@safina Je v zemi cca 2 týdny, i ted na noc jsem jí přikryla tou textílií. Snad ostatní květy budou ok..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Magnolie jsou plně mrazuvzdorné. Rozkvetlé květy mohou zmrznout, ale celá rostlina a pupeny ne. Ty dva květy už se nevzpamatujou, ale zbytek bych neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Strom by to snad dat měl, jde o to přesazování v mrazu… Jinak magnolii mrazy nevadí Alespoň my, co máme roky magnolii na zahrade, ničím neprikryvame, i když byly mrazy kolem-10, -20. Ker je min 15 let starý a tesi se pevnému zdravi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Taky jste zmrzlé?
- Ovocná zmrzlina z dětství
- Výšlap a zmrzla v těhotenství
- Rukavice pro zmrzlou dceru :-)
- Jak často zmrzlinu?
- Zmrzlé ruce - nějaké rady?
- Zmrzlina pri kojeni