Zoubky - bude je mít všechny?

248
6.1.11 00:16

zoubky - bude je mít všechny?

Ahoj holky, už začínám být trošku nervózní. Moje 26 měsíční dcera má jen 10 zoubků. Vím, že je to u každého dítěte jinak, ale už se mi to zdá divné. První zub se jí objevil až na konci 14 měsíce (to jsem byla v klidu), ale dneska mě dorazila kamarádka, že se jí to nezdá, že je možná nemá ani založené… Divný je hlavně to, že naposledy jí vyrostly dvě stoličky najednou v srpnu! Od té doby nic. Mám se nervovat a upalovat k zubaři? Problém je to, že u doktorů absolutně nespolupracuje a pusu dobrovolně určitě neotevře.. Nemáte to některá podobně? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
6.1.11 00:58

No my nejsme jeste tak daleko, mala ma zatim 16 mesicu. Ale ve vasem pripade bych zasla k zubari pro radu, bez prcka. Uvidis co ti rekne odbornik. Zkus se nestresovat, to ti jen pridelava vic starosti :hug: Je mi lito, ze jsem nepomohla. Hodne stesti, at vam to dobre dopadne a zoubky vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
6.1.11 03:15

Syn ma 28 mesicu a nema 5tky, ma tedy 16 zubu a od doby, kdy mu vyrostly uz uplynulo hodne vody. Prvni zub mel v 7 mesicich. Dcera v jeho veku uz petky mela. Nenervuju se, stejne s tim tezko neco udelam. Pokud maji vyrust, vyrostou neurychli to nikdo a pokud zalozene nejsou, tak s tim ani zubar nic neudela :nevim: Kdyz ji zacaly rust zuby pozde, tak tim spis bych se nenervovala. Aspon ji treba dlouho vydrzi bez kazu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
6.1.11 06:58

Kačenka měla dlouhé měsíce jen 4 zuby. v létě jsme byly u zubařky, která říkala, ať jsem ráda, že se aspoň o to později zkazí :-? . A dalších 6 zubů se Kačce najednou prodralo až v jejích 21 měsících. Teď se jí klubou zase 2 stoličky naráz. Taky jsem byla trošinku nervózní, ale zjevně má své tempo.
Určitě chodíte na preventivní prohlídky k zubaři, tak se optej.
Jó, a pětky se starší dceři Klárce proklubaly až v jejích 3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.1.11 08:28

my máme 16zubů, ale syn mojí kamarádky ted mu je 18 měsíců má jen 4, pořád takový králíček, a je to prý normální mléčné zubymají čas 5 leta u někoho i déle, ta moje kamarádka to nijak neřeší, protože jí její poslední mléčný zub vypadl v 18letech :-D každý to máme nastavený jinak :-)
U zubaře ti také nic jiného podle mě neřeknou, spíš by to začaly zbytečně řešit a poslaly by ti malou na rentgen zubů a to není nic moc a pro takhle malé dítě bych to já osobně ani nedovolila. :wink:
**kamarádku neposlouchej tvoje dcera má normální vývoj zubů má dost ** :-)

• Citovat
  • Upravit
24798
6.1.11 08:52

To bude fakt individuální. Majda první zub v půlroce, tak nějak postupně jí narostlo 16 kousků (a rozhodně ne v „předepsaném“ pořadí), pak dlooouho nic a teď se vyklubaly najednou tři pětky.
Do nějakých třech let bych to neřešila.
K zubaři stejně máte chodit na prevence, tak se zeptej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.1.11 08:58

Dětské mléčné zuby rostou v období od 0-5,6 let a i kdyby ve třech letech neměla všechny zubař s tím nic neudělá :-)

• Citovat
  • Upravit
24798
6.1.11 09:12
Michaelakkk píše:
Dětské mléčné zuby rostou v období od 0-5,6 let a i kdyby ve třech letech neměla všechny zubař s tím nic neudělá :-)

No joo, ale třeba po třetím roce už by se dalo s prckem jakž takž domluvit a třeba udělat ten rentgen, aby se vědělo, jak to v té puse vypadá, protože přece jen ty mlíčňáky jsou i důležité pro správné postavení pak trvalých zubů.
Kdyby fakt založené nebyly, tak je zubař nenaroubuje, to je jasné :mrgreen: , ale bude vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.1.11 09:25
Pipet píše:
Michaelakkk píše:
Dětské mléčné zuby rostou v období od 0-5,6 let a i kdyby ve třech letech neměla všechny zubař s tím nic neudělá :-)
No joo, ale třeba po třetím roce už by se dalo s prckem jakž takž domluvit a třeba udělat ten rentgen, aby se vědělo, jak to v té puse vypadá, protože přece jen ty mlíčňáky jsou i důležité pro správné postavení pak trvalých zubů.
Kdyby fakt založené nebyly, tak je zubař nenaroubuje, to je jasné :mrgreen: , ale bude vědět.

No, ale i když bude vědět je mu to houby platný :mrgreen: ale je fakt, že k zubaři se musí pravidelně :-) já teda byla naposledy u zubaře před 6 lety a nechystám se tam v nejbližší době :D

• Citovat
  • Upravit
24798
6.1.11 09:32
Michaelakkk píše:
Pipet píše:
Michaelakkk píše:
Kdyby fakt založené nebyly, tak je zubař nenaroubuje, to je jasné :mrgreen: , ale bude vědět.
No, ale i když bude vědět je mu to houby platný :mrgreen: ale je fakt, že k zubaři se musí pravidelně :-) já teda byla naposledy u zubaře před 6 lety a nechystám se tam v nejbližší době :D

Já si myslím, že jsem někde četla :think: :-D , že jsou i „protézky“ pro děti s takovýma potížema… že třeba když nemá založenou mléčnou pětku, ale trvalou jo, tak než ta trvalá vyroste, strčí se mezi čtyřku (asi ještě mléčnou) a šestku (už trvalou), nějaké… něco :think: , aby tam zůstalo místo pro tu pětku pak… teoreticky. Nikoho s takovým problémem neznám, tak nevím přesně.
By tu měla chodit nějaká zubařka na mateřské :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.1.11 09:39

Taky bych se nestresovala. Mišák má v téměř 21 měsících 12 zubů (1,2 a 4). Právě začínáme bojovat s prořezáváním trojek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
6.1.11 09:42

Ahoj holky,

holkám jen 25m a mají 16 zubů. Pětky ještě nemaj a ani nemají nateklý dásně.
Ty jsi ještě s malou nebyla u zubařky? Ne že bych tě tam hnala kvůli tomu, že má málo zubů, ale čím dřív začneš s dítětem chodit k zubaři tím je to (prý) lepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.1.11 09:57

souhlasím s cipiskem, my jsme šli k zubákovi, když měl Mišák 14 měsíců a 8 zubů, byli jsme pochválení a teď v lednu jdeme zase. Prý je u dětí ten půlroční rozestup důležitý. Ne snad proto, že by měly špátné zobky nebo tak, ale aby si zvykly na tu rutinu, prostředí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
6.1.11 14:35

Holky, moc děkuju za názory. Já jsem byla s malou u zubaře před půl rokem. Byla to katastrofa. Pusu vůbec neotevřela a zubař nás poslal domů s úsměvem, ať přijdeme, až bude jakž takž spolupracovat. Ptal se jen kolik zubů má, v té době jich měla taky jenom 10… Říkal, že ještě počkáme… no tak pořád čekám a nic :-( Už mám fakt nervy, v mém okolí tak málo zubů v tomhle věku nikdo nemá :cry: No stejně nemůžu nic dělat… Ještě jednou moc díky za reakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
6.1.11 18:21

Kamilenko, rozhodně bych šla k zubaři po půl roce znova :wink: Přesně jak píše MisaH. Třeba bude malá hodnější, rozhodně bych nečekala na to, až si budeš myslet, že už je snad v klidu :)
My rozhodně po půlroce půjdeme znova. Jedna z holek poslušně otevřela pusinku, druhá zatla zuby, ale dr. se do pusinky dostala a jen spočítala zoubky. Takže za mě - po půl roce znova :pankac:
A rozhodně neboj, že nebude mít zuby! Hele, mě prej první vylezl v podstatě ve stejnou dobu jako tvojí princezně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.