Zřizoval si tu někdo cukrářskou/pekařskou provozovnu?

Anonymní
30.5.17 09:49

Zřizoval si tu někdo cukrářskou/pekařskou provozovnu?

Ahoj :kytka: najde se tu, prosím, někdo, kdo se pustil do podnikání v pekařství/cukrářství? Rozhodla jsem se splnit si svůj životní sen a ráda bych si zatím pouze přivydělávala pečením a prodejem svých výrobků „ze dvora“. Nevidím to jako Hurvínek válku, mám pozjišťováno, co vše je potřeba :) a přesto všechno do toho chci stále jít :mrgreen: nicméně je to hrozně složité a zajímá mě, zda někdo zvládnul toto všechno absolvovat sám bez soukromého hygienického poradce/projektanta? Je to vůbec možné? Samozřejmě by to bylo nejlepší a nejjednodušší, ale vzhledem k nutné investici do provozovny jako takové se mi z částek za služby poradců protáčejí panenky :think: díky!

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

Anonymní
30.5.17 10:10

Zkoušela kamarádka - kvůli hygieně a buzeraci úřadů to nakonec vzdala. Peče tudíž nelegálně - jen pro známé, příští rok s tím plánuje kvůli EET skončit úplně. Dostala se do slepé uličky, legálně to běžný smrtelník dělat nemůže a zároveň se bojí různých bonzáků a následných postihů.

  • Nahlásit
  • Citovat
30.5.17 10:45

Já rozumím, že se ti nechce „vyhazovat peníze“ za nějakého projektanta, ale je to investice, ušetří ti to čas a peníze.
Tvůj čas jsou taky peníze, můžeš se věnovat něčemu jinému potřebnému. Začneš podnikat, budeš řešit x jiných problému, které musíš vyřešit ty, abys měla přehled. Nech si poradit s provozovnou, at ti nechybí energie na jiné věci.

Zkus pohledat po internetu, jestli se tomu tématu někdo nevěnuje amatersky, a není finančně dostupnější. Jsou třeba lidi, co je to baví, a ve volným čase známým vyřizovali už nějakou provozovnu. Jedna věc je provozovna papírování, ale tihle lidi už znají různý figle, znají dodavatele… to jsou všechno informace za který se platí.

Podnikání je boj, a moc starostí a práce. Jako první se musíš naučit, že neuhlídáš vše a co na někoho degradovat. Já taky podnikám, a čemu vůbec nerozumím, to nechám na někoho jiného (s mírou) protože když si spočítám, že o tom nic nevím, kolik u toho strávím času. Je to zbytečné, protože ten čas a energie mi pak chybí jinde.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25486
30.5.17 10:52

No já ti fandim, ale náš stát drobným živnostníkům hází akorát klacky pod nohy…a proto to většina lidí dělá radši načerno… aneb dort si peč komu chceš :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.17 11:02
@Procházející píše:
Já rozumím, že se ti nechce „vyhazovat peníze“ za nějakého projektanta, ale je to investice, ušetří ti to čas a peníze.
Tvůj čas jsou taky peníze, můžeš se věnovat něčemu jinému potřebnému. Začneš podnikat, budeš řešit x jiných problému, které musíš vyřešit ty, abys měla přehled. Nech si poradit s provozovnou, at ti nechybí energie na jiné věci.

Zkus pohledat po internetu, jestli se tomu tématu někdo nevěnuje amatersky, a není finančně dostupnější. Jsou třeba lidi, co je to baví, a ve volným čase známým vyřizovali už nějakou provozovnu. Jedna věc je provozovna papírování, ale tihle lidi už znají různý figle, znají dodavatele… to jsou všechno informace za který se platí.

Podnikání je boj, a moc starostí a práce. Jako první se musíš naučit, že neuhlídáš vše a co na někoho degradovat. Já taky podnikám, a čemu vůbec nerozumím, to nechám na někoho jiného (s mírou) protože když si spočítám, že o tom nic nevím, kolik u toho strávím času. Je to zbytečné, protože ten čas a energie mi pak chybí jinde.

Jenže toto má smysl v případě, že chce člověk začít podnikat ve velkém a podřídit tomu celý život. POkud má paní představu, že po večerech čas od času někomu upeče na svatbu, narozeniny, Vánoce…a bude to chtít brát jako přivýdělek s tím, že když to půjde, bude se tomu věnovat intenzivněji, investice za projektanta se jí nemá šanci nikdy vrátit - a budou to jen vyhozené peníze.

  • Nahlásit
  • Citovat
30.5.17 12:48
@Anonymní píše:
Jenže toto má smysl v případě, že chce člověk začít podnikat ve velkém a podřídit tomu celý život. POkud má paní představu, že po večerech čas od času někomu upeče na svatbu, narozeniny, Vánoce…a bude to chtít brát jako přivýdělek s tím, že když to půjde, bude se tomu věnovat intenzivněji, investice za projektanta se jí nemá šanci nikdy vrátit - a budou to jen vyhozené peníze.

Zakladatelka použila termín „podnikání“ a „provozovna“ s tím, že už má nějaké základy zjištěné. Já jsem z toho předpokládala, že se do toho chce pustit na plno. Pokud chce jednou týdně upéct dort, tak to je snad jasný, že to bude dělat na černo doma v kuchyni a nemusí nic zjišťovat.

Ona má tři možnosti, bud občas někomu doma něco upéct na černo v kuchyni, s tím, že pokud má nějakou pidi kuchyn v bytovce, tak na Vánoce bude dost limitovaná.

Nebo se do toho pustit na plný plyn, zařídit si provozovnu a bojovat. S tím, že pokud nějak rozumně zvolí prostory, tak by v budoucnu mohla tu provozovnu prodat/pronajmout. Nějaké investice se ji vrátí.

Další možnost je sdílená kuchyně, kdy si ty začínající podnikatelé pronajmou nějakou školní jídelnu (nebude tam mít stroje které potřebuje) nebo nějakou provozovnu. Nebo jsou i provozovny, kde se ty podnikatelky střídají, třeba ji každá používá dva dny v týdnu. Takhle to uživí.

Není nic mezi tím, že někdo bez kapitálu začne provizorně v garáži. A je to dobře. Za prvé se zamezí různému rozšiřování infekcí a všeho možného. A za druhé ty lidi si to musí promyslet, aby se nezadlužili.

Ale on si každý musí uvědomit, že nic není zadarmo. V podnikání se určitě nevrátí ta časová investice, starosti a stres. Proto jsem psala, at si nechá pomoci. Jistota neexistuje, podnikání může kdykoliv skončit, stejně jako zaměstnání. Podnikání je těžké.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama