Zrušení pracovního poměru ve zkušební době, neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak příjemně strávit volný čas? Přečtěte si na eMiminu
Ať už se vám událo cokoliv. Podělte se o svůj příběh v Deníčcích
Reakce:
Zavolej na personální do té práce, neschopenku a lístek na peníze poneseš jistě tam, jak je to s pojištěním bohužel nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pojištění jsou povinni platit po celou dobu neschopnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@kemeny13 píše:
Kdo? (bývalý) zaměstnavatel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@kemeny13 Takže dokud budu na neschopence, tak zdravotní budu mít placené? I kdybych byla třeba jen dva dny v novém měsíci, tak se zaplatí na celý měsíc, nebo si to pak musím sama doplatit? Vůbec se v tom nevyznám.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@azaleila Dobře, děkuji.
nemáš vůbec za co, hlavně, ať jsi brzy zdravá a najdeš si skvělou
práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zdravotní po skončení zaměstnání neplatí zaměstnavatel, bude ho platit stát, ale musíš oznámit pojišťovně, že jsi dál na nemocenské. A lístky na peníze za dobu po skončení zaměstnání můžeš řešit dál přes zaměstnavatele nebo posílat rovnou na příslušnou OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lendeš Takže mám zajít s tím ukončením PP na pojištovnu a tam jim oznámit že jsem dál nemocná. To musím hned, nebo až začátkem příštího měsíce? To zrušení PP platí odedneška.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Lendeš Takže mám zajít s tím ukončením PP na pojištovnu a tam jim oznámit že jsem dál nemocná. To musím hned, nebo až začátkem příštího měsíce? To zrušení PP platí odedneška.
Do 8 dnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Skončení zaměstnání nahlásí zaměstnavatel, po tobě budou pravděpodobně chtít doklad od OSSZ, že pobíráš nemocenskou, ale můžou chtít i třeba zápočťák. Když tak si tam zavolej, co přesně budou chtít. Některé pojišťovně to stačí třeba poslat přes e-přepážku. Změny se hlásí do 8 dnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@kemeny13 píše:
Pojisteni pri pn zamestnavatel neplati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ahoj, chci se zeptat, začala jsem pracovat na pracovní poměr od 1.3.2019, měla jsem 3 měsíční zkušební dobu, od 1.7.2019 jsem u stejného zaměstnavatele přešla do služebního poměru a tím mi vznikla další půlroční zkušební doba, která trvá do 31.12.2019, takže jsem tam pracovala 9 měsíců, včera mi dali výpověď, kterou jsem podepsala, můžu jít marodit a budu dostávat peníze nebo je to zbytečné a mám se jít hlásit na UP než si najdu něco jiného, předpokládám, že teď mezi svatkama tak rychle nic nenajdu.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Neschopenka? těhotenství?
- Nechci, aby to v práci věděli - 1. těhu kontrola v prac. době
- Úřad práce a neschopenka - jak postupovat
- Jak dlouhé pracovní zkušenosti psát do CV?
- Naučit dite chodit na velkou v pravidelnou dobu?
- Pracovní smlouva na 10h týdně, jde?
- Neschopenka - psychické důvody
Prosím o radu, jsem v dlouhodobé pracovní neschopnosti. Dnes mi přišlo zrušení pracovního poměru, ve zkušební době, platné dnem doručení. Co dál? Kam mám doručit lístek na peníze, pak ukončení neschopnosti? Pokud budu nemocná ještě část prosince, musím si platit zdravotní pojištění, když už nejsem zaměstnaná? Poradí prosím někdo? Děkuji.