Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
No otázka spíš zní, proč by měla?
Co si od toho slibuje? Asi bych to chápala v případě nějakého dědického řízení, ale vážně si někdo myslí, že ty dvě spolu mají mít sesterský vztah?
Prostě chce.
Třeba je zvědavá. Mě na tom nepřijde nic zvláštního. Naopak mi přijde přirozené pátrat po svých kořenech, krvi. ![]()
Ale to je fuk, podle mě k tomu nemusí mít nějaký speciální důvod, někomu se ospravdedlnovat. A překvapuje mi, že někoho tak ohrožuje fakt, že by pátrat chtěla.
@Lama Lama Ohrožuje? Na to jsi přišla jak? Mě to spíš přijde sobecké a hlavně úplně zbytečné
Jak zde padlo - třeba ta její sestra vůbec netuší, že otec, se kterým žije, není jejím otcem. A teď si jí ona najde a krásně jí to vyslepičí. Jen pro vlastní dobrý pocit, že má sestru? ![]()
@Lama Lama píše:
Prostě chce.Třeba je zvědavá. Mě na tom nepřijde nic zvláštního. Naopak mi přijde přirozené pátrat po svých kořenech, krvi.
Ale to je fuk, podle mě k tomu nemusí mít nějaký speciální důvod, někomu se ospravdedlnovat. A překvapuje mi, že někoho tak ohrožuje fakt, že by pátrat chtěla.
Jako chce, tady přece ale nejde jen o ní. Jde o její nevlastní sestru, ne žádné kořeny. Aby se jednou nemusela ospravedlňovat jí, až otevře Pandořinu skříňku, o kterou ta sestra třeba vůbec nestojí.
@unuděná píše:
@Lama Lama Ohrožuje? Na to jsi přišla jak? Mě to spíš přijde sobecké a hlavně úplně zbytečnéJak zde padlo - třeba ta její sestra vůbec netuší, že otec, se kterým žije, není jejím otcem. A teď si jí ona najde a krásně jí to vyslepičí. Jen pro vlastní dobrý pocit, že má sestru?
To je na hlubší psychologickou debatu. Prostě když o něčem člověk diskutuje, tak si samo do toho nějak projektujese sebe, ne? Kdyby ho to nechávalo chladným, tak se do toho vůbe nezapojíů.
Ve mě to třeba vyvolává pocit ohrožení vlastní svobody, možnosti znát pravdu. Jak z pohledu zakladatelky, tak i té její sestry.
Vždyť kdy se naposledy šlo na vojnu, před dvaceti lety? Ta sestra už musí být dospělá. Jestli o tom ví a chtěla by tu druhou najít, tak to udělá.
@Lama Lama píše:
To je na hlubší psychologickou debatu. Prostě když o něčem člověk diskutuje, tak si samo do toho nějak projektujese sebe, ne? Kdyby ho to nechávalo chladným, tak se do toho vůbe nezapojíů.
Ve mě to třeba vyvolává pocit ohrožení vlastní svobody, možnosti znát pravdu. Jak z pohledu zakladatelky, tak i té její sestry.
Chápu. Ve mě to vyvolává pocit „já chci a je mi jedno, co na to mí nejbližší“ - máma. To mi přijde smutné. Já mám s mamkou skvělý vztah a kdyby mi řekla, že o něčem z minulosti nechce mluvit, tak bych to respektovala i kdyby mělo jít o mé domnělé sourozence.
Jedna se o polorodove/polorodne sourozence, ne nevlastní.
Mě by určitě zajímalo, zda mam někde sourozence a jací jsou.
Každé dítě má právo na informace, i adoptované děti musí znát pravdu.
Pokud to maminka te sestry neřekla, je hloupá ![]()
@terien píše:
Jako chce, tady přece ale nejde jen o ní. Jde o její nevlastní sestru, ne žádné kořeny. Aby se jednou nemusela ospravedlňovat jí, až otevře Pandořinu skříňku, o kterou ta sestra třeba vůbec nestojí.
No tak to vidáme každá jinak, no.
Za to, že je to otcovství tak, jak to je, není zakladatelka zodpovědná. Stejně tak za nějakou lež, která následovala. Chápala bych rozhořčení, kdyby chtěla rejt do něčeho, co se jí netýká jen proto, aby ukázala jiným pravdu. Ale ona má motivy své. Já jí chápu.
@terien píše:
Ale to je život a sestra ma pravo otevírat cokoliv
@Lama Lama píše:
No tak to vidáme každá jinak, no.Za to, že je to otcovství tak, jak to je, není zakladatelka zodpovědná. Stejně tak za nějakou lež, která následovala. Chápala bych rozhořčení, kdyby chtěla rejt do něčeho, co se jí netýká jen proto, aby ukázala jiným pravdu. Ale ona má motivy své. Já jí chápu.
Já ne. Nic o ní neví, nikdy jí neviděla, není důvod jí hledat.
@Leenvecka píše:
A vis kde byl otec na vojne? mozna bch zkusila kontaktovat tu vojenskou zakladnu, popsat situaci, zeptat se jestli bys nemohla poslat dopisy vojakum z jeho jednotky - do dopisu uvest tvuj mail - tam Ti snad matka neleze. Mno a v tom dopise pokud by to slo proste poprosit chlapy se kteryma tata slouzil jestli si nepamatuji na jmeno te divky se kterou tenkrat byl, pripadne nejaky dalsi imfo hledne treba narozeni sestry apod.
Mozna by to vedeli i primo na ty zakladne - dohledat nejaky info z otcovych zaznamu??
Plus jestli s tou zenou chodili v tom meste tak pak je mozny, pokud v ty dobe tam byla porodnice, ze matka segry rodila tam tak mozna i tam se zkusit nejak odpichnout..
to je naivní nápad, dovedeš si představit, že nějaká 14letá holka napíše na vojenskou základnu a někdo tam začne horečně hledat v archívech? to samé v porodnici, vždyť ona ani neví, co hledá - oni tam nemají čas ani žádný důvod vyhledávat a dávat jí nějaké nacionálie - to v dnešní době GDPR ani nejde
Stalo se nám to také. Tátův úlet z vojny, z toho bratr o 4 roky starší než já. Přišla jsem na to někdy v pubertě, na tátu jsme to se ségrou vybalili někdy potom, to už si nepamatuju. Moc o tom mluvit nechtěl, ale nezatloukal, mamka o tom věděla, ale v téhle době už spolu nežili, tak to nějak neřešila. Věděli jsme, kde žije, jakou má rodinu ( sociální sítě), ale nekontaktovali jsme ho, s tátou se už taky nestýkali a bratr netušil, že o něm víme. Kontaktovali jsme ho až po tátově smrti, sešli jsme se a to setkání bylo pro mě těžký, byl tátovi strašně podobnej…Viděli jsme se jen jednou a vím, že už se znovu nikdy nesetkáme.
Takže zakladatelku chápu, měla jsem to stejně, potřebovala jsem ho vidět. Držím palce.
@terien píše:
Já ne. Nic o ní neví, nikdy jí neviděla, není důvod jí hledat.
no, evidentně zakladatelka ten důvod má. ![]()
@terien píše:
Vždyť kdy se naposledy šlo na vojnu, před dvaceti lety? Ta sestra už musí být dospělá. Jestli o tom ví a chtěla by tu druhou najít, tak to udělá.
no ale tahle sestra přece vůbec nemusí vědět, že její biootec se později oženit a měl dceru - třeba jen posílal alimenty a nestýkali se - to nevíme,
jediné řešení je jak psala @Ou - hledat v otcově pozůstalosti, ovšem pokud to zakladatelce maminka povolí a umožní
@Lama Lama píše:
no, evidentně zakladatelka ten důvod má.
Mě by právě velmi zajímalo, jaký
Třeba se ještě ozve, ale nevypadá to ![]()