Zůstat v práci nebo odejít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@tulipán: Pracuji taky ve školství.
Váš příspěvek úplně mimo. Je vidět, že zřejmě o práci ve školství nemáte ani potuchy. Ráda bych vás viděla, jak si po velice náročném týdnu s dětmi (Ps velmi speciálními potřebami po celou dobu výuky) sedáte celý víkend do školních lavic, skončíte v 5 večer, a druhý den v pondělí jdete s nadšením do práce.
![]()
Jestli chcete, můžete mi to na měsíc předvést - jsem na to velice zvědavá, jak dlouho vydržíte!! OSOBNĚ VÁM DÁVÁM TAK 2 TÝDNY!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a píše:
@tulipán: Pracuji taky ve školství.Váš příspěvek úplně mimo. Je vidět, že zřejmě o práci ve školství nemáte ani potuchy. Ráda bych vás viděla, jak si po velice náročném týdnu s dětmi (Ps velmi speciálními potřebami po celou dobu výuky) sedáte celý víkend do školních lavic, skončíte v 5 večer, a druhý den v pondělí jdete s nadšením do práce.
Jestli chcete, můžete mi to na měsíc předvést - jsem na to velice zvědavá, jak dlouho vydržíte!! OSOBNĚ VÁM DÁVÁM TAK 2 TÝDNY!!![]()
A toto vsechno jste poznala z jednoho prispevku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a ale no tak, tohle je vsude…a krom toho, to o potrebnem vzdelani ped.prac. se vi uz hodne dlouho…ja zacinala pred 12 lety a uz se vedelo, ze bude treba dodelat kvalifikaci…a pokud ma nekdo moznost ji dodelat dalkove, tak muzu jen zavidet…
takove to breceni „zkuste si pracovat s detma a pak si sednout na vikend do lavice“ je na facku, opravdu…mam moznost porovnat sektor skolstvi a soukromy sektor…a je to absolutne jiny svet- u nas znamena neflexibilita a nechut se dal vzdelavat okamzity vyhazov…
Inko, co doufa, ze jednou zas bude ucit ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo tak teď koukám, že ta vyjímka je pro rodilé mluvčí a starší 55 let - což asi ani jeno nejsi, ale neboj to zvládneš
a fakt se to vyplatí pokud tě to baví
- já mám dvě děti nějak to zvládnu, ale je fakt, že já mám víkend cca jednou za 14 dní ale i tak je to kolotoč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@e_l_a_a_a_a ale no tak, tohle je vsude…a krom toho, to o potrebnem vzdelani ped.prac. se vi uz hodne dlouho…ja zacinala pred 12 lety a uz se vedelo, ze bude treba dodelat kvalifikaci…a pokud ma nekdo moznost ji dodelat dalkove, tak muzu jen zavidet…
takove to breceni „zkuste si pracovat s detma a pak si sednout na vikend do lavice“ je na facku, opravdu…mam moznost porovnat sektor skolstvi a soukromy sektor…a je to absolutne jiny svet- u nas znamena neflexibilita a nechut se dal vzdelavat okamzity vyhazov…Inko, co doufa, ze jednou zas bude ucit
Dekuji a souhlasim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky,prosím o anonymitu, je to pracovní téma
, kde bych potřebovala slyšet vaše názory, protože se nemůžu rozhodnout. V kostce:
Učím ve škole. Od ledna ale dle nového zákona o pedag. pracovnících nebudu mít příslušnou kvalifikaci. Co to v praxi znamená:
1. musím si dodělat 2 roky specializaci - škola je celé víkendy, jde o to, že si neodpočinu, škola stojí 6.000/semestr = 4 semestry 24.000,– a toho času stráveného ve škole… Pozor - zaměstnavatel mi řekl, že toto studium si hradí každý sám a že mi přispívat na studium nebudou
. Což při platu 18.000 netto měsíčně je nehoráznost!!!
![]()
2. když si školu neudělám, můžou se se mnou rozloučit v lednu s tím, že nemám kvalifikaci a dostanu výpověď
![]()
, když přijde někdo, kdo požadovanou kvalifikaci má
3. hledala bych si práci a od ledna musela přestoupit jinam - jenže tady se mi líbí, jsou zde fajn kolegové a práce mě baví
4. nechce se mi už vůůůůůůbec studovat, ta představa celého týdne v práci + víkendy zabitý ve škole… už mám nastudováno celkem dost na VŠ…
Snad jsem to podala srozumitelně.
A co dělat teď??
Učíš ve specializované třídě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@e_l_a_a_a_a píše:
@tulipán: Pracuji taky ve školství.Váš příspěvek úplně mimo. Je vidět, že zřejmě o práci ve školství nemáte ani potuchy. Ráda bych vás viděla, jak si po velice náročném týdnu s dětmi (Ps velmi speciálními potřebami po celou dobu výuky) sedáte celý víkend do školních lavic, skončíte v 5 večer, a druhý den v pondělí jdete s nadšením do práce.
Jestli chcete, můžete mi to na měsíc předvést - jsem na to velice zvědavá, jak dlouho vydržíte!! OSOBNĚ VÁM DÁVÁM TAK 2 TÝDNY!!![]()
kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody…
učím, mám rodinu a vzdělání si rozšiřuju (a většinu času je manžel na služebce, ale vím, že se mi to jednou vrátí tak neskuhrám… a to mám letost na starost 26 prvňáků)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mabis: Tak to smekám. Já jsem svobodná, takže čas bude, ale motivace nějak schází…
@Anonymní: U nás to samé - jak nepůjdu studovat, tak se musím v lednu rozloučit…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@mabis: Tak to smekám. Já jsem svobodná, takže čas bude, ale motivace nějak schází…@Anonymní: U nás to samé - jak nepůjdu studovat, tak se musím v lednu rozloučit…
chybi motivace??? to si…s prominutim..delas pr*el, ne??? Inko, co doufa…
- Citovat
- Upravit
@hanka.br: Ano, nyní mám 13 dětí, všechny se specifickými poruchami chování, učení… Takže co dítě, to jiné potřeby…
Je to náročné, ale práce mě baví, jen se trošku bojím, jak to budu zvládat s tou školou, protože budu unavená a tudíž i víc protivná na děti, a to nechci.
Kdo učí, tak pochopí…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní: Nedělám… Do toho se mi rozvádí ségra. Prostě je toho nějak moc najednou, co teď řeším…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: @hanka.br: Ano, nyní mám 13 dětí, všechny se specifickými poruchami chování, učení… Takže co dítě, to jiné potřeby…Je to náročné, ale práce mě baví, jen se trošku bojím, jak to budu zvládat s tou školou, protože budu unavená a tudíž i víc protivná na děti, a to nechci.
Kdo učí, tak pochopí…
Taky jsem v takové třídě učila, myslela jsem si to. Ono to s tím nařízením MŠ tak horké není, ale spíš jde o to, co požaduje váš ředitel. Jestli se ohání ministrem, tak je legrační. No to mu říct samozřejmě nemůžeš. Smutné je, že studium speciální pedagogiky ti v takové třídě vůbec nepomůže, protože tam se poruchy učení berou je okrajově, zatímco všechny ostatní vady a pedie, které do této třídy vůbec nepatří, se tam studují do hloubky. Studovala jsem PF se specializací na SPU, mám z nich státnici, ale do dyslektické třídy to jako kvalifikace nestačilo. Trochu na hlavu. Ale specka se ti neztratí, jestli jsi svobodná, jdi do toho, je to zajímavé, dětí s vadami a poruchami je i v běžných třídách stále víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mabis píše:
kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody…
učím, mám rodinu a vzdělání si rozšiřuju (a většinu času je manžel na služebce, ale vím, že se mi to jednou vrátí tak neskuhrám… a to mám letost na starost 26 prvňáků)
Ano, je to drina a clovek se nezastavi. Takto to ma spoustu lidi, co si chteji udrzet praci.
@mabis hodne pohody pri studiu a spokojene zacky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Jak to jen podat. ![]()
Chci pracovat ve školce. Ale musím při práci, relativně malých dětech a platu 13000,– čistého studovat VŠ. Díky obrovského návalu na státní VŠ si musím platit skoro 13000,– za semestr bez materiálů na soukromé VŠ. Škola je o víkendech. Jinak mě nikdo zaměstnat ve školce nechce.
Pokud mě nikdo nezaměstná, tak si budu muset brát dovolenou (které nemám 40 dní) na praxi. Jako řadový dělník nemám samozřejmě ani studijní volno. ![]()
A znám spoustu učitelek mateřských škol, které VŠ vzdělání nemají a pracují. I kdyby byly donuceny si VŠ dodělat, tak rozhodně snáz to jde, když už v oboru pracují. Se spoustou seminárních prací jsem měla mnohem víc práce, než kdybych pracovala ve školce. Když se v tom prostředí nepohybuji, tak musím načíst spoustu knih. Což při učení, práci a dětech jde pouze na úkor spánku.
Na tvém místě bych byla ráda, že pracuji, kde chci a požadované vzdělání si dodělám.
Prosím o zachování anonymu z důvodu plánů opustit dosavadní zaměstnání. Zaměstnavatel sice ví, že studuji, ale netuší, že si hledám jinou práci. Děkuji
- Citovat
- Upravit
No, pridam svou zkusenost..ucila jsem- jako neaprobovana, tu praci jsem mela fakt moc rada…ale bohuzel nemam moznost si aprobaci dodelat dalkove, musela bych na denni, coz proste neni mozne…takze jsem tu praci musela opustit…radeji driv nez pozde

delůam neco jineho, v kancelari, s lidma…abavi me to, ale po tom skolnim svete se mi styska…a porad hledam cestu, jak bych si mohla aprobaci dodelat, abych se mohla vratit…