Zvýšený cukr na 26, kolísání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Krakatice88
7.5.14 14:25
@Dupkaa píše:
Tak mamince to furt skáče, dneska mi rekla, ze to vypada ze zustane na inzulinu :(

Ještě je brzy na definitivní závěry, ono to fakt trvá, než lékař najde to nejvhodnější pro konkrétního člověka. Jak psala uživatelka Doctus, léků je hodně ;) A i kdyby byla na inzulinu, není to nic špatného, neboj se ani ty, ani maminka. Moje babička byla asi 17 let na PADech - antidiabetika v tabletě. Potom šla do nemocnice na rozsáhlou operaci srdce, dali ji na inzulin, připravili ji na to, že nejspíš už na něm i zůstane a ona se málem složila, jak to těže nesla. Neuměla si představit, že by si musela několikrát denně píchat něco do břicha a do nohou, ale pak si to sama vyzkoušela pod vedením sester, zůstala v nemocnici o několik dní déle, aby si zvykla a dostala přesné instrukce před propuštěním domů, včetně žádanky na diabetologii, kam pravidelně dochází. Velice brzo si na inzulin zvykla, sama říká, že to ani není cítit, prostě si nastaví na inzulinovém peru jednotky, chytne dle vlastních slov špek, píchne a stlačí pero. :) Ta jehlička je tenoučká a hrozně krátká a skoro to nebolí, časem to necítí už vůbec. Píchá si třikrát denně „krátký“ inzulin a večer jeden „dlouhý“. Existují ale i mixované inzuliny, střednědobé a to mamince lékař dá takový, aby jí to nejvíc vyhovovalo. Babičce je 74 let a zvládá to perfektně, když jde někam mimo domov, vezme si s sebou svačinu a pero a v určitou hodinu si píchne. Je to záležitost jedné minuty, normálně si bere inzulin i když si jde s tetičkama sednout na kafe nebo si poslechnout hudbu na dechovkovou zábavu, píchne si pod stolem a tetky se vždycky diví, že to ani nezaregistrovaly :) Není se čeho bát. Hlavně si nastuduj info i ty, ať nejsi ještě víc vykulená než maminka, kdyby měla s něčím problém..

• Citovat
  • Upravit
9748
7.5.14 15:13

@Krakatice88
Jen malou připomínku, jsem muž. I když, raději to půjdu (manuálně) zkontrolovat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
7.5.14 19:31
@Doctus píše:
@Krakatice88
Jen malou připomínku, jsem muž. I když, raději to půjdu (manuálně) zkontrolovat… :mrgreen:

Jé, pardon :D No jo, na babském serveru člověk předpokládá baby, ale budu si to pamatovat :)

• Citovat
  • Upravit
9748
7.5.14 19:48

@Krakatice88
Vždyť se nic neděje. Máte pravdu, že zde dominují ženy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie