Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky chci se zeptat kdo jste brali ultrogestan, nebo duphaston… měli jste zvýšené hodnoty hcg na 1trimest. screeningu??? Dnes jsem byla na tomto vyšetření a celkově nevyšel špatně 1:4500,ale mám zvýšené hodnoty hcg.
Chci zjistit jestli to není opravdu tím, že beru tento lék na udržení těhotenství. Děkuji ![]()
Utrogestan neobsahuje hcg, jen progesteron, takže ten by hodnotu zvyšovat neměl
Posílají mě ještě na tripl test, ale ten se mě moc dělat nechce kvůli nepřesnosti. Říkala, že to může být tím, že jsem po Ket a zapoměla jsem jí taky říct, že pořád špiním (z pá na so proběhla jednodení menstruace). I to prej může ovlivnit hodnotu?!
Při prvním jsem brala, HCG byl zvýšený, při druhém nebrala, HCG byl zvýšený ještě mnohem víc ![]()
Ja mela hcg 18 (norma je pry do 1, netusim uz v jakych jednotkach), koukali na me jak na exota, pry to jeste nevideli.
@macina25 Jednotlivé hodnoty nic neznamenají. Pokud Ti budou dělat integrovaný screening, tak bych se tripple testů až tak nebála.
Já brala utrogestan a zvýšené jsem to taky měla, ale tím to asi nebylo.Pak jsem šla na tu krev znova v 17tt a tam už to vyšlo dobře. Tak určitě to bude taky dobrý. ![]()