Zpět na všechny otázky v kategorii Odborné poradny

3,5 plnotučné mléko z obchodu

Anonymní se ptá 26.01.19

Dobrý den,

jak moc může uškodit 3,5 plnotučné mléko 2měsíčnímu dítěti, když je tím krmeno pravidelně?

Tchyně mi řekla že její děti tím byli krmeny taky, že Sunar netřeba a můj muž je taky toho názoru, že jí to nemůže ublížit, takže dáváme převařenou 3,5 z obchodu. Ale já jako máma prvního dítěte se přirozeně bojím a už vůbec nemůžu vidět, když jí tchyně krmí ovocným příkrmem a nebo vanilkovým dračíkem (něco jako bobík). Bojím se, že jí to zničí žaludek a střívka a nebude mít tolik živin jako ze Sunaru atd.

Zatím teda nic nepozoruju kromě světle žluté stolice a občasného tvarohovitého ublinkávání, ale to měla už při Sunaru – občas ublinkne víc, občas míň.

Děkuji za odpověď

Ludmila Nutricia odpovídá 28.01.19

Dobrý den paní,
tato výživa, jak popisujete, u dvouměsíčního děťátka opravdu není vhodná. Nyní má mít děťátko pouze kojenecké mléko, kde je dostatek živin, vitamínů a minerálů. Je uzpůsobeno věku děťátka, aby ho to nijak nezatížilo. Kravské mléko se zařazuje do jídelníčku po 12. měsíci, pouze v malé dávce při vaření. Bobík/dračík je pro děti od 3 let. Pokud máte zájem, můžete nám zavolat na naší bezplatnou linku 800 110 000 kde Vám to můžeme lépe vysvětlit. Sama dobře víte, že Vám Váš lékař pediatr dal instrukce, jakým mlékem byste nyní měla miminko krmit. Měla byste jeho doporučení dodržet, je to lékař a ví, proč Vám toto doporučení dává. Neváhejte se na nás obrátit, rády Vám poradíme. Přeji Vám pěkný den, Ludmila Truhlářová, Nutriklub

Položte vlastní otázku do této poradny nebo si vyberte jinou oblast na úvodní stránce poraden.
O této otázce můžete dále diskutovat v diskusi na eMimino.cz.