Zpět na všechny otázky v kategorii Odborné poradny

Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Terezz-22 se ptá 30.10.17

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na otěhotnění po vysazení hormonální antikoncepce. Brala jsem krátkodobě hormonální antikoncepci Asumate, cca 3 měsíce. Po třech měsících jsem ji vysadila.

Jaký může mít vliv krátkodobé užívání antikoncepce na ovulaci? Případně jaké mám šance otěhotnět ihned po vysazení hormonální antikoncepce, myslím tím první měsíc… Nebo nemám vůbec počítat s tím, že se může zadařit ihned a počkat na další cyklus, kde se dostaví jíž pravá menstruace a ne „pseudo“ po vysazení hormonální antikoncepce?

Děkuji předem za odpověď.

Sanatorium REPROMEDA odpovídá 12.11.17

Dobrý den,

krátkodobé braní antikoncepce nijak zvlášť nástup normálního ovulačního cyklu neovlivňuje, tedy pokud žena i před nasazením antikoncepce měla ovulační cykly, měla by je mít i po vysazení. Při takto krátkodobém braní není potřeba pak žádný speciální režim.

S pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.
kvesela@repro­meda.cz
 http://www.repromeda.cz/

Položte vlastní otázku do této poradny nebo si vyberte jinou oblast na úvodní stránce poraden.
O této otázce můžete dále diskutovat v diskusi na eMimino.cz.

Reklama


Reklama