Špenát

17.01.16

Milá Evo,

chtěla bych se Vás zeptat, od kdy byste zařadila do jídelníčku nevařený syrový špenát.
Nemůže vadit ledvinám?

Děkuji

Lenka

Eva Hájková, MPH, MBA
18.01.16

Dobrý den, Lenko,

děkuji za dotaz. Co se špenátu týče, tak bych počkala až do cca 9 měsíce, jelikož obsahuje nitráty, které mohou redukovat schopnost červenýh krvinek nést kyslík.

Obecně k listové zelenině - doporučuji jen v bio kvalitě a čerstvou. Pokud teď v zimních měsících není možnost, pak bych nahradila klíčky seminek popřípadě spirulinou, chlorellou, mladým ječmenem apod.

Mějte krásné dny,

Eva Hájková, MPH, MBA
Autorka knihy Hravě o živé stravě
www.hrave-o-zive-strave.cz