Zpět na všechny otázky v kategorii Odborné poradny

Streptokok a císařský řez

linda755 se ptá 28.12.17

Dobrý den,

setkala jste se za dobu své praxe s nějakými následky kvůli GBS a nepodání antibiotik? Jsem z toho psychicky tak rozhozená, protože u dřívějšího gynekologa jsem byla vždy na GBS pozitivní, vyměnila jsem ho a nechala si udělat kultivaci u nového gynekologa a najednou streptokok nevyšel, přitom osobně si myslím, že na něj pozitivní jsem, že možná v jiné laboratoři to nemohou odhalit.

Takže kdybych na něj pozitivní byla a nebyla mi dána antibiotika, je velké riziko nakažení dítěte? Neustále se zabírám tím, aby se dítěti něco nestalo, navštěvuji i psychologa. Upřímně mám z přirozeného porodu panický strach, jelikož mám v hlavě myšlenku, že se něco pokazí a nemůžu se jí zbavit. Bolest je to poslední, čeho bych se bála. Vím, že případně existuje indikace císařského řezu od psychiatra. Jak takovou indikaci porodníci přijímají?

Děkuji za odpovědi

Porodní asistentky odpovídá 29.12.17

Dobrý den, pokud je rodička GBS pozitivní skutečně hrozí infekce miminka a je dobré minimálně 4 hodiny před porodem nasadit antibiotika. O tom jestli jste pozitivní si promluvte se svým obvodním gynekologem. V porodnici vám také kolem 36 týdne mohou nabrat kultivaci.

Pokud vám váš psychiatr napíše indikaci k císařskému řezu, myslím, že to budou v porodnici respektovat.

Hezký nový rok přeje Katka

Kateřina Meeganová, Dis.
Bc. Vladimíra Toplaková

tehotenskaporad­na@gmail.com
www.vase-porodni-asistentka.cz

Položte vlastní otázku do této poradny nebo si vyberte jinou oblast na úvodní stránce poraden.
O této otázce můžete dále diskutovat v diskusi na eMimino.cz.

Reklama


Reklama