Pro hlasování se musíte přihlásit
Super recept, když vám doma zbydou hodně zralé banány, které už nikdo
nechce
Postup
Troubu rozehřejte na 160 °C a formu na hřbet nebo chlebíček vymažeme
máslem a vysypeme moukou.
Banány, máslo, cukr a vanilkový extrakt našleháme do krémova a postupně
po jednom přidáváme vejce a zašleháváme.
Hladkou mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, jedlou sodou a
skořicí.
Vše přisypeme k těstu.
Nakonec vmícháme nalámanou čokoládu.
Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 1 hodinu. Pokud bude i po hodinovém pečení ulpívat těsto na zabodnuté špejli, pečte o trochu déle.
Ingredience
- 3 banány
- 130 g másla, změklého
- 200 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 190 g hladké špaldové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky mleté skořice
- kousek nalámané čokolády
- poleva, zdobení, nebo jen moučka na posypání