Recept: Banánový koláč s tvarohem a arašídovým máslem

Přidat recept
 
  • Čas 20 min
Hodnotilo 0 lidí

Jestli ještě neznáte spojení banánu a arašídového másla, tak je načase to napravit.

Postup

Příprava korpusu:
Než se pustíte do samotného koláče, tak si rovnou dejte předehřát troubu na 190-200 °C.

Na korpus koláče si v misce smíchejte vločky, sůl, kokosový olej, med a vodu. Nejlíp těsto zpracujete rukama.

Hotové potom dejte do dortové formy o průměru 20-25 cm vystlané pečícím papírem, nebo vymaštěné kokosovým olejem. Podle velikosti vaší formy můžete udělat z těsta udělat i okraje.

Korpus pečte 15-20 minut při 190-200°C v předehřáté troubě. Potom ho vyndejte a ještě teplý potřete arašídovým máslem. Díky teplotě koláče se máslo rozpustí a půjde snadno natřít. Pokud by to nestačilo, tak dejte máslo na chvíli do mikrovlnky, nebo rozehřejte ve vodní lázni.

Před navrstvením krému ho ale nechte úplně vychladnout.

Příprava náplně:
Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a poklaďte nimi celý povrch koláče.

Tvaroh oslaďte medem a namažte na vychladlý korpus. Pokud by byl ještě teplý, tak se vám náplň rozteče.

Navrch nastrouhejte hořkou čokoládu podle chuti.

Nakonec koláč dejte minimálně na 2 hodiny vychladit do lednice.

Dobrou chuť :)

Autor: admin

Ingredience

Na korpus:

  • 250 g jemných ovesných vloček
  • špetka soli
  • 50 g kokosového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce vody

Na potření korpusu:

  • 100 g arašídového másla (tekuté)

Náplň:

  • 3 banány
  • 400 g tvarohu
  • med podle chuti

Na posypání:

  • nastrouhaná čokoláda

Chutnalo vám? Okomentujte recept Banánový koláč s tvarohem a arašídovým máslem

Váš příspěvek