Recept: Barevná Foccacia

Průměrné hodnocení 5.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Počet porcí PRO 8 OSOB
  • Čas 45

Skvělá na snídani, skvělá i na svačinu :)

Postup

1. Mouku prosejeme do mísy a smícháme s droždím se solí. Přidáme 350 ml vlažné vody, olej a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 2 díly. Každý rozválíme na plát o síle 1 cm, dáme je na plechy a povrch potřeme olivovým olejem.

3. Na povrchu každého plátu vytvoření zdobení z petrželky, rozkrojené cibule, rozpůlených rajčat, nakrájené papriky a oliv, necháme dalších 20 minut kynout.

4. Vykynuté pláty pečeme při 220 °C asi 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout na plechu a poté nakrájíme na porce.

Recept vznikl v rámci testování mouky z řady Kváskování od Penamu.

Ingredience

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky Kváskování Penam
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2,5 lžičky soli
  • 100 ml olivového oleje + na potření

Na dokončení:

  • nať petrželky
  • malou cibuli
  • rajčata
  • červenou papriku
  • zelené olivy

Chutnalo vám? Okomentujte recept Barevná Foccacia

Váš příspěvek

Odesílám...