Recept: Bezové víno z květů černého bezu

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Taky vás unavil „obyčejný“ bezinkový sirup? Vyzkoušejte variantu pro rodiče…jedinečné bezové víno

Postup

Začínáme úplně stejně jako v klasickém receptu na bezinkovou šťávu - odstřihneme květu stonky a pořádně propereme ve vodě, abychom vymyli všechny nečistoty i případné hmyzí společníky a necháme okapat. Omyjeme i citrony a nakrájíme na tenké plátky.

Připravíme si roztok 4l vody a 1 kg cukru, přivedeme k varu a přidáme květy bezu, které v roztoku spaříme.

Přisypeme živnou sůl spolu s citrony a dále již nevaříme. Necháme vychladnout.

Studený bezový sirup přelijeme do kvasné nádoby, přidáme kvasinky a uzavřeme kvasnou zátkou. Asi po týdnu všechno přecedíme, nezapomeneme do bezového vína vymačkat i květy a citrony a necháme dál kvasit.

Uzrálé bezové víno stáčíme klasicky do lahví. Nejlepší je ho nechat ještě pár měsíců uležet, aby získalo typickou vinnou chuť. Oproti bezinkovému sirupu se již nemusí dál sterilovat. Popíjet můžeme i mladé bezové víno.

Na zdraví!

Autor: Lady Crow

Ingredience

  • 10 květů černého bezu
  • 1 balíček živné soli
  • 1 balíček kvasinek
  • 2 citróny
  • 1 kg cukru
  • 4 l vody

Chutnalo vám? Okomentujte recept Bezové víno z květů černého bezu

Váš příspěvek