Recept: Bulgur s petrželkou a citronem

Přidat recept
 
  • Čas 30
Hodnotilo 1 lidí

Výborný rychlý recept, na kterém si pochutná celá rodina. Je velmi jednoduchý a překvapí svou chutí. Je vhodný i pro vegetariány a vegany.

Postup

Nejprve si nakrájíme rajčata a červenou cibuli na menší kousky a rozprostřeme je rovnoměrně na plech. Je nutné použít červenou cibuli, jelikož je mírně nasládlá. Zakápneme olivovým olejem, promícháme a necháme péct v troubě na 180°C, dokud rajčata nezměknou a cibulka není křupavá.

Mezitím si připravíme bulgur. Odměříme si zhruba 2 a půl hrnku bulguru a přidáme dvojnásobné množství vody. Vodu osolíme a dáme vařit. Občas zamícháme, a když je voda vyvařená, bulgur je hotov.

Změklé rajčátka a křupavou cibuli smícháme s bulgurem. Opepříme, dosolíme, přidáme dostatečné množství na jemno nasekané petrželky (2-3 plné hrsti) a vymačkanou šťávu z jednoho a půl až dvou citronů.

Důkladně promícháme a můžeme podávat.

Autor: VikiJ

Ingredience

  • 2 a půl hrnku bulguru
  • 3-4 středně velké červené cibule
  • 300 g cherry rajčat (mohou být i klasické)
  • čerstvá petrželka
  • 2 citrony
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Chutnalo vám? Okomentujte recept Bulgur s petrželkou a citronem

Váš příspěvek