Recept: Čína s kokosovým mlékem a cuketou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 40
Hodnotilo 0 lidí

Lehce nasládlá a ovoněná čína kokosovým mlékem a limetkou.

Postup

V misce si smícháme maso nakrájené na malé kousky, sůl, pepř, kurkumu, lžíci škrobu a oliv. olej. Na velké pánvi a olivovém oleji osmahneme cibuli (nakrájené na půlky koleček), potom přidáme maso a všechno dobře opečeme.
Po opečení přidáme do pánve mraženou zeleninu, kokosové mléko a šťávu z limetek, přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme do změknutí masa i zeleniny. Ke konci do pánve nastrouháme cuketu a případně dosolíme. Kdo má rád přidá, trochu sojové omáčky.
Omáčku dohustíme lžící škrobu či zdravější kukuřičnou moukou, kterou rozmícháme v trošce studené vody a pak důkladně promícháme do celé směsi.
Dobrou chuť!

Autor: Káťa19

Ingredience

  • kuřecí maso 500–600g
  • 1 střední cibule
  • 750g balení čínské zeleniny
  • 1 menší cuketa
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 3 limetky
  • sůl
  • pepř
  • kurkuma
  • škrob (nebo kukuřičná mouka apod.)
  • japonská sójová omáčka

Doporučená příloha

basmati, jasmínová rýže / nudle

Chutnalo vám? Okomentujte recept Čína s kokosovým mlékem a cuketou

Váš příspěvek