Recept: Cizrnový guláš od 1 roku

Přidat recept
 
Hodnotilo 1 lidí

Díky množství cizrny je toto jídlo bohaté na bílkoviny, takže maso vám chybět nebude. Díky svému tvaru a oříškové chuti bude chutnat i dětem.

Postup

Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s petrželí. Vše společně opečte dozlatova. Poté zaprašte mletou paprikou, promíchejte a nalijte cizrnu včetně nálevu. V případě potřeby přidejte ještě i trošku vývaru nebo vody tak, aby byla zelenina ponořená, ale o moc více ne. Nebudeme guláš zahušťovat žádnou moukou, nýbrž svým vlastním obsahem a nechceme, aby byl příliš řídký.

Uvařte zeleninu do měkka, menší část (cca 1/3) odeberte, rozmixujte a vraťte zpět. Poté ještě dosolte, případně přidejte i jiné koření dle chuti a krátce provařte. Podávejte s chlebem či jen tak, samotné.

Dětská specifika:
Cizrna je luštěnina, které se dětem obecně doporučují cca od věku 1 roku. Kromě problémů s nadýmáním obsahuje toto jídlo také velké množství bílkovin, které bych dříve nedoporučovala kvůli zatížení ledvin. Ostatní suroviny jsou vhodné i pro mnohem menší děti.

Recept pochází z webu www.mamavkuchyni.blogspot.cz

Autor: Máma_v_kuchyni

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 větší petržele
  • 1 plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené)
  • 2 lžíce pasírovaných rajčat (nemusí být)
  • olej dle potřeby
  • vývar či voda dle potřeby
  • sůl a mletá paprika dle chuti

Chutnalo vám? Okomentujte recept Cizrnový guláš od 1 roku

Váš příspěvek