Recept: Čočka na kyselo

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 6 OSOB
  • Čas 120
Hodnotilo 0 lidí

Česká klasika, čočka obsahuje velké množství bílkovin, železa, vitamínů skupiny B a vlákniny. I přes větší množství sacharidů nezvyšuje prudce hladinu krevního cukru. Ve školní jídelně nám tohle jídlo možná zhnusili, ale když si čočku na kyselo uvaříme doma, určitě si pochutnáme.

Postup

Čočku namočíme přes noc do studené vody a další den uvaříme do měkka.

Rozpálíme v jiném hrnci lžíci sádla, na kterém osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku.

Až začne cibulka zlátnout, přidáme mouku a umícháme jíšku, kterou zavaříme do čočky.
Provaříme 15 minut, přidáme prolisovaný česnek, sůl, koření a ocet podle chuti.

Druhou lžíci sádla rozehřejeme a pomalu na něm osmažíme druhou cibuli, také nakrájenou na kostičky.

Průměrné výživové hodnoty na jednu porci:
Energie: 1 128 kJ
Bílkoviny: 18 g
Tuky: 8 g
Sacharidy: 36 g

Autor: Tiger-lily

Ingredience

  • 300 g čočky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, ocet, pepř, majoránka

Chutnalo vám? Okomentujte recept Čočka na kyselo

Váš příspěvek