Recept: Domácí francouzské brambory

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Poté je oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm široké plátky, které vložíme do máslem vymazaného pekáče. Brambory také můžeme nakrájet za syrova a rovnou je vložit do pekáče, budou se ale péct o něco déle.
Cibuli nakrájíme na jemné plátky a přidáme k bramborám.
2 uvařená vajíčka nakrájíme na kostičky a také přidáme do pekáče.
Vše se promíchá aby byli ingredience rovnoměrně rozprostřené po pekáči.
Klasické francouzské brambory se připravují bez masa, ale podle chuti můžete přidat na kostičky nakrájená salám nebo šunku.
Poté si vezmeme misku do které dáme vejce se smetanou, smetanu, hořčici a nastrouhaný eidam.
Opepříme a osolíme podle chuti a celou touto směsí zalijeme brambory v pekáči.
Brambory pečeme na 200°C dozlatova.

Autor: admin

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 vejce (2 uvařená natvrdo)
  • 330 ml smetany
  • 1 střední cibule
  • 150 g nastrouhaného eidamu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 150 g salámu nebo šunky
  • sůl, pepř
  • máslo na vymazání pekáče

Chutnalo vám? Okomentujte recept Domácí francouzské brambory

Váš příspěvek