Recept: Domácí kečup z dýně

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 10 OSOB
  • Čas 60 až 120 minut
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Postup

Nakrájím na větší kousky asi 6 cm oloupanou dýni, rajčata, papriky, jablíčka i se slupkou. Podleji trochou vody (cca 2 dl) a dám dusit do největšího hrnce 12 l. Přidám skořici, oloupaný česnek, cukr, ocet a nastrouhám červenou řepu. Cukr, sůl a ocet přidávám postupně, podle chuti. Vše podusím doměkka a nakonec rozmixuji ponorným mixérem. Ještě přepasíruji do druhého hrnce a horké plním do umytých a v troubě vysušených sklenic od dětského ovocného nápoje nebo od kečupu a skládám dnem vzhůru na stůl. Pozor, je to dost nestabilní! Můžou být i běžné zavařovačky. Nechám tak do rána. Získáte cca 10 litrů kečupu.

To, co zůstane v sítku po pasírování, zavařím do skleniček od přesnídávky a přidávám do pomazánek z tvarohu, avokáda nebo pod maso. Také vhodné do jogurtového dipu. Mohu jen doporučit, zdravé a moc chutné.

Autor: admin

Ingredience

  • 5 kg žluté dýně
  • 3 kg zralých rajčat
  • 1 kg jablek
  • 4 papriky (jaké máte)
  • 1-2 červené řepy, předem uvařené
  • 1 KL mleté skořice (KL-kávová lžička, PL-polévková lžíce)
  • 30-50 dkg cukru podle chuti (pro Dia Stevii nebo sladidlo)
  • 2-3 dl octa, podle chuti (může být vinný)
  • 2 PL soli
  • 1/2 KL mletého pepře (pro děti nedávám)

Doporučená příloha

Kečup dle libosti

Chutnalo vám? Okomentujte recept Domácí kečup z dýně

Váš příspěvek