Recept: Domácí pohankové mléko

Přidat recept
 
Hodnotilo 1 lidí

Skvělá alternativa běžného mléka, kterou ocení všichni alergici.

Postup

Příprava pohankového mléka je velmi jednoduchá. 100 g světlé pohanky zalijeme půl litrem studené vody a necháme přes noc namočit.

Druhý den přelijeme namočenou pohanku i s vodou do mixéru a dohladka rozmixujeme.

Při zpracování můžeme přidat další ingredience pro ochucení mléka jako například skořici, kardamon, vanilku, med nebo nějaký sirup.

Je potřeba skutečně silný mixér - tyčový, ani food processor to nezvládne.

Připravíme si jemný cedník, nebo ideálně jemné plátýnko a směs přecedíme.

Skladujeme v lednici v uzavíratelné sklenici.

Získáme asi 500ml skvělého pohankového mléka.

Autor: Lady Crow

Ingredience

  • 100 g světlé pohanky
  • 500 ml vody
  • Popř. skořice, kardamon, vanilka, med

Chutnalo vám? Okomentujte recept Domácí pohankové mléko

 Váš příspěvek