Recept: Gulášová polévka z mletého masa

Přidat recept
 
  • Čas 35 minut
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Na tuk dám cibulku jemně nakrájenou a smažím, až je zlatá, ale stále světlá. Přidám mleté maso a restuji, až změní barvu a pustí šťávu. Pak přidám zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle. Ještě chvíli restuji a pak přidám mletou papriku, koření, mimo majoránku a všechno osolím. Papriku nechám rozpustit v tuku a zaleji vodou nebo vývarem. Přidám brambory nakrájené na menší kostky.

Než se uvaří brambory, tak si udělám z mouky a tuku světlou jíšku. Tuto opatrně dám do polévky a nechám 20 minut provařit. Před koncem vaření přidám majoránku popřípadě ještě dosolím. Kdo chce, může přidat i trochu česneku, ale není nutné.

Je to celkem rychlá verze gulášové polévky, protože mleté maso se nemusí tak dlouho vařit jako kostky masa. Samozřejmě z konzervy je ještě rychlejší, ale není nad čerstvé maso.

Autor: admin

Ingredience

  • 500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
  • 1 středně velká cibule
  • 4 středně velké brambory
  • 100 g zeleniny (mrkev,petržel,celer)
  • 1 PL mleté papriky
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • mletý kmín
  • majoránka
  • tuk pod cibuli a do jíšky
  • 1 PL hladké mouky (hodně vrchovatá)
  • sůl

Doporučená příloha

chleba nebo pečivo

Chutnalo vám? Okomentujte recept Gulášová polévka z mletého masa

Váš příspěvek