Recept: Hovězí ve smetanové omáčce se žampiony

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 90
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a promícháme. Na oleji maso opečeme, aby se zatáhlo, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky, podlijeme vodou a necháme dusit. Když je maso měkké, přimícháme rajský protlak, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a žampiony. Dochutíme cukrem a pokud je potřeba, tak dosolíme.

Autor: NikysekR

Ingredience

  • 500 g hovězího zadního
  • 2 cibule
  • 250 g zakysané smetany
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 rajský protlak
  • 1 větší plechovka žampionů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 dcl vody (cca)
  • Cukr
  • Sůl
  • pepř

Doporučená příloha

pečené brambory, rýže

Chutnalo vám? Okomentujte recept Hovězí ve smetanové omáčce se žampiony

Váš příspěvek