Recept: Hrachová kaše s uzeným a vejcem

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 70
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Výhodou žlutého půleného hrachu je, že se nemusí předem namáčet.

Postup

Hrách propláchneme, zalijeme vodou a vaříme do měkka cca 1 hodinu. Před koncem hrách osolíme a rozmixujeme buď na hladkou kaši, nebo s hrudkami (tak to máme rádi my, takovou napůl rozmixovanou). Mezitím si osmahneme na tuku dozlatova cibulku a a zamícháme do kaše.
Pokud je kaše příliš hustá, můžeme do ní přimíchat trochu smetany či mléka.
Dle chuti opepříme a případně dosolíme.

Podáváme s uzeným, párkem, vejcem, okurkou.

**Pro menší děti:* Odebrala jsem hrách dřív, než jsem ho osolila, a podávala jsem se šunkou a vejcem (dítěti 15 měsíců).

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 1 balík žlutého loupaného půleného hrachu
  • sádlo
  • sůl
  • pepř
  • cibule

Chutnalo vám? Okomentujte recept Hrachová kaše s uzeným a vejcem

Váš příspěvek