Máme rádi rýži na všemožný způsob, zkuste jak vidím rizoto s krémovou konzistencí já!
Postup
Krůtí prsa (nebo 2 kuřec.) nakrájejte na menší kousky. Ty v misce osolte, opepřete, zakapejte oliv.olejem.
Přidejte stroužek česneku a provensálské bylinky. Nechte odležet.
Mezitím si uvařte rýži arborio (dávám asi 600 g).
Na oleji opečte žampiony (7 kloboučků) na malé kousky. K nim přidejte 3 ks jarní cibulky i se zelenou částí a 2 stroužky česneku na kolečka.
Postupně přidávejte maso, opečte dozlatova a když je maso udělané, podlijte smetanou na vaření (5×PL) a nechám mírně bublat.
Přidejte uvařenou rýži, dolaďte kari kořením, špetkou šafránu, dosolte, zasypte čerstvým tymiánem.
Na závěr dovnitř přidejte nastrouhaný parmazán (dle chuti asi 4PL), vše promíchejte. Pokud se zdá málo krémové, přidejte ještě smetanu. Krémové rizoto ji snese dost.
Dobrou chuť.
Autor: bosanozka
Ingredience
- Krůtí nebo kuřecí prsa
- Rýže arborio
- Žampiony, jarní cibulka, česnek
- Smetana, parmazán, provensálské koření
- Sůl, pepř, kari, oliv.olej, špetka šafránu, čerstvý tymián
Chutnalo vám? Okomentujte recept Italské krémové rissoto ala Jana
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Italské krémové rissoto ala Jana