Recept: Jablečný štrůdl s vlašskými ořechy

Přidat recept
 
  • Čas 60
Hodnotilo 0 lidí

Jednoduché a výborné těsto na štrůdl, když není po ruce kupované listové

Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 170°C.

Z mouky, másla, jogurtu, vejce a soli vypracujeme hladké, pružné těsto a necháme cca 30minut odležet v lednici, ale není podmínkou.
Poté si těsto rozdělíme na 2 kusy a na pomoučeném vále každý kus rozválíme. Popícháme vidličkou, zasypeme jemně strouhankou a poklademe nastrouhaná jablíčka.
Přidáme ořechy, rozinky, skořicový cukr a zavineme.

Pečeme nejlépe na pečícím papíru při teplotě 170°C cca 40 minut, záleží na troubě.
Po vychladnutí zasypeme moučkovým cukrem.

Těsto by mělo vyjít na 2 štrůdly, většinou dělám dvojitou dávku :-)

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 1/2 másla
  • 1/2 malého bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • strouhanka
  • 8 jablek
  • vlašské ořechy
  • skořicový cukr či skořice
  • rozinky
  • moučkový cukr

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jablečný štrůdl s vlašskými ořechy

Váš příspěvek