Recept: Jahodová tarta

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 12 OSOB
  • Čas 100
Hodnotilo 1 lidí

Další fotky

1 kousek asi obsahuje 330 kcal, 1380 kJ, 7 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů.

Postup

1. Z mouky, mletých mandlí, 20 g cukru, soli, 1 vejce a vloček másla uhněteme těsto. Chladíme 30 minut.

2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Mléko svaříme se zakysanou smetanou a vanilkovou dření a necháme trochu vychladnout. V nerezové míse rozšlehá­me vejce a žloutky se 125 g cukru a vmí­cháme vanilkové mléko. Směs mícháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Protla­číme sítem.

3. Vymaštěnou formu vyložíme těstem, na povrch dáme pergamenový papír a zatížíme (můžete např vysypat luštěninami). Pečeme 15 minut. Sundáme papír s luštěninami a těsto naplníme krémem. Pečeme při 140 °C asi 1 hodinu.

4. Jahody omyjeme, necháme okapat, odstraníme stopky a nakrájíme na čtvrti­ny. Dozdobit můžeme mandlovými lupínky(Smícháme 60 g cukru se skořicí, posypeme mandle­ a necháme na grilu zkaramelizovat.).

Autor: Andrea MP

Ingredience

  • 150 g polohrubé mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 200 g cukru
  • 1 lžička soli
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 ml mléka
  • 300 g zakysané smetany
  • 5 žloutků
  • 200 g jahod
  • 100 g mandlových lupínků
  • špetka skořice

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jahodová tarta

Váš příspěvek