Recept: Jahodovo-rebarborová přesnídávka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 3 OSOBY
  • Čas 20
Hodnotilo 1 lidí

Lehká a zdravá svačinka pro děti i dospělé.

Postup

Nejprve očistěte ovoce. Jahody umyjte a zbavte stopek. rebarboru je třeba oloupat a nakrájet na menší kousky. Poté vložte do hrnce, přidejte vodu, cukr a pomalu vařte do změknutí (cca 10-15 minut).

Poté vodu slijte a směs rozmixujte do hladké konzistence (podobná, jakou mají přesnídávky). Nechte vychladnout a odležet v lednici. Pak už jen rozdělíte do skleniček a navrch přidáte jogurt.

Dozdobit můžete ovesnými vločkami. je možné do přesnídávky přidat i chia semínka. Zkrátka to, co máte rádi.

Autor: Andrea MP

Ingredience

  • 300 gramů jahod
  • 200 gramů rebarbory
  • 2 lžíce cukru
  • 1 dcl vody
  • 250 gramů bílého jogurtu (např. Selský od Hollandie)

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jahodovo-rebarborová přesnídávka

Váš příspěvek