Recept: Jahodovo-rebarborový džem s mátou

Přidat recept
 
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Postup

Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kousky a dáme s troškou vody povařit.
Vaříme asi 10 minut, poté přidáme pokrájené jahody a želírovací cukr.
Směs povaříme, jahody pomačkáme šťouchadlem na brambory a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
Můžeme dochutit kyselinou citónovou.
Odebereme případnou pěnu a vařící džem lijeme do sklenic,které dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, necháme tak klidně do druhého dne.
(Takto mi vydrží i rok, skladujeme na chladnějším, temném místě).

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 500g rebarbory
  • 500g jahod
  • želírovací cukr 2:1
  • kyselina citrónová

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jahodovo-rebarborový džem s mátou

Váš příspěvek