Recept: Jednoduchá květáková polévka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 60
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Květáková polévka může být dobrá i rychlá zároveň. Stačí znát správný pomět ingrediencí a mít květák ze zahrádky nebo z farmářských trhů. Chuť a kvalita samotného květáku je totiž velmi důležitá. Zejména tehdy, pokud je květák hlavní ingredience.

Postup

Očištěný, omytý a na růžičky rozebraný květák uvaříme ve slané vodě.
Uvařený květák zahustíme připravenou jíškou z mouky a zamícháme do vody s květákem.

Pokud nechceme polévku zahustit jíškou, můžeme vyjmout část květáku, kterou využijeme jako ozdobu do talířů a zbytek květáku rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévka tak bude mít ideální konzistenci i bez mouky.

Povaříme a zjemníme mlékem nebo smetanou.

Dochutíme muškátovým květem a posekanou petrželovou natí, kterou polévku ozdobíme. Podáváme s chlebem nebo chlebovými krutóny. Můžeme tak využít pár dní starý chléb.

Autor: okmakeup

Ingredience

  • muškátový květ
  • olej nebo máslo
  • 1 květák
  • 1 PL hladké mouky
  • 50 ml mléka nebo 30 ml smetany
  • petržel
  • sůl

Doporučená příloha

domácí chléb nebo chlebové krutóny

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jednoduchá květáková polévka

Váš příspěvek