Recept: Jednohubky se žampiony

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 20 OSOB
  • Čas 20
Hodnotilo 0 lidí

Jednoduchá a lehká chuťovka nebo i rychlá večeře

Postup

Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Rozehřejeme v rendlíku olivový olej a žampiony na něm restujeme do změknutí – 4 minutky by měly stačit. Dochutíme pepřem a solí.

Bagetku si nakrájíme na plátky – já je mám ráda „na šikmo“ jako na fotce. Poklademe je na plech a dáme grilovat do trouby (lze i osmahnout nasucho na pánvi). Po chvilce je otočíme, aby byly krásně zlaté z obou stran.

Česnek protlačíme do rajčatového protlaku a smícháme. Touto směsí poté potřeme bagetky, navrch dáme lžíci žampionové směsi a ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou nebo petrželkou (fajnšmekři navrch nastrouhají i parmezán).

Dobrou chuť :)

Autor: Lady Crow

Ingredience

  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 francouzská bagetka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Rajčatový protlak
  • Mletý černý pepř
  • 200 g žampionů
  • Sůl
  • + bazalka/petrželka na ozdobení

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jednohubky se žampiony

Váš příspěvek