Recept: Jehněčí ragů s rozmarýnem - PALEO

Přidat recept
 
  • Čas 75 min
Hodnotilo 0 lidí

Tohle je skvělý italský recept, který jsem si přizpůsobila pro svou dietu (držím ze zdravotních důvodů).

Postup

Sádlo v dostatečném množství rozpálíme na pánvi a hodíme na ně mrkev a celer na drobno nastrouhaný. 5- 10 minut smažíme na prudko, pak přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Důkladně smažíme do zhnědnutí cibulky a pak přihodíme maso nakrájené na drobno, případně může být i namleté.

Po minutě dvou prudkého opékání přidáme na jemno nasekaný rozmarýn a tymián, v zápětí rajčatovou passatu (lze použít i loupaná rajčata v konzervě), 1 dl domácího vývaru a vařič ztlumíme na střední intenzitu.

Po hodině vaření (kontrolujeme, zda se nám neodpařilo moc vody) vmícháme stroužek česneku a můžeme přidat malou snítku rozmarýnu pro vůni na závěr. Po vypnutí plotny můžete vmíchat lžíci másla.

Pokud jste jako já paleo, jezte s celerovo mrkvovými nudlemi, nebo nejlépe jen tak. Pro lidi bez omezení můžete vmíchat nějaké dobré těstoviny.

Autor: deMerteuil

Ingredience

  • 300g jehněčího z pleci
  • domácí rajčatová passata
  • domácí vývar
  • čerstvý rozmarýn, tymián
  • 1 větší mrkev
  • 2 kousky řapíkatého celeru¨
  • dochucení dle chuti
  • sádlo
  • 1 menší cibule
  • lžíce másla (nemusí být)

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jehněčí ragů s rozmarýnem - PALEO

Váš příspěvek