Recept: Kompot z dýně Hokkaidó

Přidat recept
 
  • Čas 60
Hodnotilo 0 lidí

Na zavařování dýně není nic těžkého. Dýňový kompot zvládnete připravit hravě. Vydrží dlouho a stane se z něj oblíbená svačinka nejen pro děti.

Postup

Dýni oloupeme, rozčtvrtíme, jaderník a měkkou dužinu vyškrábeme a nakrájíme ji na dílky o délce 2 cm a 1 cm široké. Dáme do mísy a zalijeme octovým roztokem: 1 díl vody a 1 díl octa. Necháme ustát zhruba na 24 hodin.

Druhý den svaříme vodu s cukrem a přidáme kousek vanilky nebo skořice. Z dýně slijeme octovou vodu a dílky po částech vaříme v cukerném roztoku tak dlouho, až se stanou průhlednými. Pak je rychle vyjmeme a dáme na mísu. V cukerném roztoku pak chvilku povaříme na plátky nakrájený citron a šťávu ze 2 pomerančů.

Vychladlou dýni urovnáme do sklenic, zalijeme vychladlým cukerným roztokem, ze kterého odstraníme skořici nebo vanilku a plátky citronu a obvyklým způsobem připravené sklenice zavařujeme při 95°C 10 minut.

Zdroj receptu a fotografie: www.labuznik.cz

Autor: jineli

Ingredience

  • 2 kg dýně
  • 2 1/2 l vody
  • 1 kg cukru
  • skořice
  • vanilka
  • 1 citron
  • 2 pomeranče
  • ocet s vodou

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kompot z dýně Hokkaidó

Váš příspěvek