Recept: Krupicová kaše s čokoládou

Přidat recept
 
Hodnotilo 2 lidí

Postup

Mléko s 50 g másla a 50 g cukru dáme svařit, trochu osolíme a do vařícího mléka nasypeme krupici. Pokud chcete předejít žmolkám, lze kaši připravit jako pudink (čili do části mléka nasypat krupici a až mléko bude vřít, nabobtnalou krupici do něj vylít a dále vařit).

Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařenou kaši rozdělíme na talíře, polejeme rozpuštěným zbytkem másla, posypeme strouhanou čokoládou a podle libosti pocukrujeme.

Tip: Místo čokolády můžeme kaši posypat skořicovým cukrem, mandlovou griliáží, Grankem nebo strouhaným perníkem, popřípadě ozdobit horkou kaši lentilkami. Vniknou tak krásná barevná sluníčka.

Čerpáno z Cukrářských specialit (1971).

Autor: admin

Ingredience

  • 1,5 l mléka
  • 150 g krupice
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • sůl

Chutnalo vám? Okomentujte recept Krupicová kaše s čokoládou

Váš příspěvek