Postup
Nejprve smícháme suroviny na marinádu, tedy olivový olej, česnek,
citronovou šťávu, nasekanou bazalku a celou směs osolíme a opepříme.
Maso nakrájíme na kostky. Cukety a lilek nakrájíme podélně na 0,5 cm
dlouhé proužky a rozkrojíme na půl. Polovinu krůtího masa zabalíme do
plátků lilku a druhou polovinu masa do plátků cukety.
Poté napichujeme na špejle střídavě cibulky, obalené maso a papriky.
Hotové špízy pojeleme marinádou a necháme nejméně 30 minut. Špízy
grilujeme na středně horkém grilu po dobu cca 10 minut.
Autor: safklara
Ingredience
- 300 g krůtího masa
- 2 cukety
- 1 lilek
- 12 malých cibulek
- 1 červená paprika
- 6 lžic olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nasekané bazalky
- sůl, pepř
Chutnalo vám? Okomentujte recept Krůtí špíz na gril
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Krůtí špíz na gril