Recept: Kuřecí steak s pálivou zeleninou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 1 OSOBU
  • Čas 15
Hodnotilo 1 lidí

Kuřecí maso obsahuje mnoho cenných bílkovin a málo tuku, špenát je bohatý na vitaminy A, B a C, feferonky podporují trávení a látky v nich obsažené podporují hubnutí.

Postup

Na pánvi rozpálíme malé množství sádla (nebo oleje).

Kuřecí prsa seřízneme na plátek cca 1,5 cm vysoký, osolíme, okořeníme a opečeme. Kuřecí maso vždycky opékáme dostatečně dlouho, jíme ho jedině na well done, nikdy ne napůl syrové.

Špenát opereme, spaříme horkou vodou a nahrubo nasekáme. Smícháme s nakrájenými rajčaty, zakapeme citronovou šťávou, olejem, osolíme a přimícháme nasekané feferony.

Průměrné výživové hodnoty na jednu porci:
Energie: 1 350 kJ
Bílkoviny: 44 g
Tuky: 12 g
Sacharidy: 8 g

Autor: Tiger-lily

Ingredience

  • 200 g kuřecích prsou
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 velké nebo 2 menší rajčata
  • 4 feferonky, čerstvé nebo nakládané
  • sůl, bílý pepř, citronová šťáva, olivový olej, sádlo

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kuřecí steak s pálivou zeleninou

Váš příspěvek