Recept: Kuřecí vývar s mrkvičkou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 130
Hodnotilo 0 lidí

Výborný vývar za pár korun.

Postup

Většinou kupujeme celé kuře pro prsa a stehna, zbyde nám skelet s křídly, ze kterého vařím polévku.
Skelet s oškrábánou mrkvičkou a oloupanou cibulkou dáme do tlakoveho hrnce, zalijeme vodou tolik, kolik chceme polévky a osolíme, uzavřeme a vaříme. Čím déle, tím lépe. Já vařím cca 2 hodiny.

Poté vyjmeme skelet, zeleninu a přelijeme vývar do menšího hrnce a dáme vařit. Mezitim obereme skelet a nakrájíme cibuli s mrkví. Když vývar vře, přidáme písmenka, zvířátka nebo nudličky - co máte radi - a rozšlehané vejce, nakonec vrátíme obrané maso se zeleninou a zasypeme petrželkou.

Dospělí si mohou přidat pepř a víc osolit.

(Také dělám mrkev, celer, petržel, cibule do základu, ale bez vejce, s nudlemi, drobením.)

Autor: lucynka25

Ingredience

  • Kuřecí skelet s křídly
  • 2x mrkev
  • 1x cibule
  • 1x vejce
  • Písmenka - těstoviny
  • Sůl
  • Petrželka

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kuřecí vývar s mrkvičkou

Váš příspěvek