Výborný vývar za pár korun.
Postup
Většinou kupujeme celé kuře pro prsa a stehna, zbyde nám skelet
s křídly, ze kterého vařím polévku.
Skelet s oškrábánou mrkvičkou a oloupanou cibulkou dáme do tlakoveho
hrnce, zalijeme vodou tolik, kolik chceme polévky a osolíme, uzavřeme a
vaříme. Čím déle, tím lépe. Já vařím cca 2 hodiny.
Poté vyjmeme skelet, zeleninu a přelijeme vývar do menšího hrnce a dáme vařit. Mezitim obereme skelet a nakrájíme cibuli s mrkví. Když vývar vře, přidáme písmenka, zvířátka nebo nudličky - co máte radi - a rozšlehané vejce, nakonec vrátíme obrané maso se zeleninou a zasypeme petrželkou.
Dospělí si mohou přidat pepř a víc osolit.
(Také dělám mrkev, celer, petržel, cibule do základu, ale bez vejce, s nudlemi, drobením.)
Autor: lucynka25
Ingredience
- Kuřecí skelet s křídly
- 2x mrkev
- 1x cibule
- 1x vejce
- Písmenka - těstoviny
- Sůl
- Petrželka
Chutnalo vám? Okomentujte recept Kuřecí vývar s mrkvičkou
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Kuřecí vývar s mrkvičkou