Postup
Očištěný, omytý a na růžičky rozebraný květák uvaříme ve slané vodě. Květák obvykle zahustíme světlou zásmažkou z mouky a zamícháme do vody s květákem. Jako alternativu k zahušťování jíškou můžeme vyjmout část květáku (kterou vrátíme jako ozdobu do talířů) a zbytek rozmixovat tyčovým mixérem.
Povaříme a zjemníme mlékem nebo smetanou.
Dochutíme muškátovým květem a posekanou petrželkou, kterou můžeme polévku ozdobit.
Autor: admin
Ingredience
- 1 menší květák
- 1 PL hladké mouky
- máslo nebo olej
- 50 ml mléka nebo 30 ml smetany
- muškátový květ
- petrželka
- sůl
Chutnalo vám? Okomentujte recept Květáková polévka
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Květáková polévka