Recept: Květáková polévka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 60 minut
Hodnotilo 2 lidí

Postup

Očištěný, omytý a na růžičky rozebraný květák uvaříme ve slané vodě. Květák obvykle zahustíme světlou zásmažkou z mouky a zamícháme do vody s květákem. Jako alternativu k zahušťování jíškou můžeme vyjmout část květáku (kterou vrátíme jako ozdobu do talířů) a zbytek rozmixovat tyčovým mixérem.

Povaříme a zjemníme mlékem nebo smetanou.

Dochutíme muškátovým květem a posekanou petrželkou, kterou můžeme polévku ozdobit.

Autor: admin

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 1 PL hladké mouky
  • máslo nebo olej
  • 50 ml mléka nebo 30 ml smetany
  • muškátový květ
  • petrželka
  • sůl

Chutnalo vám? Okomentujte recept Květáková polévka

Váš příspěvek