Recept: Květákový mozeček klasický recept

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 20
Hodnotilo 0 lidí

Úplně jednoduchý a levný recept, který člověka zasytí. Z jednoho velkého květáku se nají 4 lidi dosyta!

Postup

Dám vařit vodu do velkého hrnce. Květák umyju a rozeberu na malé růžičky (čím menší růžičky, tím rychleji se květák uvaří).

Vroucí vodu hodně osolím (podobně jako špagety), přidám kmín a vařím, dokud není květák doměkka - cca 10-20 minut. A zapnu digestoř, protože je jinak květák cítit po celém bytě.

Zatím si nakrájím cibuli nadrobno.

Když je květák měkký, sliju vodu (někdo používá jako základ na polívku). Velké růžičky vidličkou rozdělím na menší.

Dám rozehřát pánev, pak přidám máslo a nechám rozpustit. Přidám nakrájenou cibuli a poválím v másle, aby se hezky obalilo (nesmí zhnědnout!). Nakonec přidáme květák a podle chuti osolím. opepřím.

Rozklepnu si vedle do misky vajíčka (co kdyby tam byl náhodou pukavec) a zamíchám je. Přidám do květáku a míchám, dokud vejce neztuhnou. Je fajn stáhnout plamen těsně předtím, než jsou úplně tuhá - ještě dojdou.

foto: Labužník.cz

Autor: Monulie

Ingredience

  • 1 velký květák
  • 4 vejce
  • 1 střední cibule
  • půl lžičky kmínu
  • sůl + pepř
  • trocha másla na smažení cibulky

Doporučená příloha

brambory

Chutnalo vám? Okomentujte recept Květákový mozeček - klasický recept

 Váš příspěvek