Recept: Malinový sirup vařený

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

K přípravě potřebujete čerstvé ovoce. Skvěle chutnají rybíz, ostružiny nebo borůvky.

Použijte český cukr s pektinázou. Jde o přírodní látku zabraňující přílišnému želírování. Nestane se vám tak, že místo sirupu budete mít díky vaření marmeládu.

Postup

Maliny umyjeme, dáme do hrnce s vodou a necháme 5 – 10 minut povařit. Vychladlou malinovou hmotu smícháme s cukrem na přípravu sirupu a necháme přes noc v chladu. Šťávu vylisujeme a přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Sirup uvedeme do varu, necháme 3 minuty vařit, nalijeme do sterilních lahví, dobře uzavřeme a necháme v chladu.

Tip: Na jednoduché vylisování malin použijeme pasírovací síto. Na šetrnou a čistou přípravu použijeme parní odšťavovač. Maliny rozmačkáme, smícháme s cukrem na přípravu sirupu a necháme stát přes noc v chladu. Sirup nalijeme do parního odšťavovače, zpracujeme podle návodu a ještě horké plníme do sterilních lahví. Drink můžeme ozdobit celými malinami, citronem či mátou.

Autor: Slaďoušek

Ingredience

  • 1 kg malin
  • ½ l vody
  • 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z bobulového ovoce

Chutnalo vám? Okomentujte recept Malinový sirup - vařený

 Váš příspěvek