Boží milosti jsou tradiční masopustní pečivo.
Postup
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme žloutky, změklé
máslo, šťávu z poloviny citronu, zakysanou smetanu, a zpracujeme těsto.
(Kdo má robota, velice mu to usnadní práci, chce to cca 10 minut nechat
hnětat).
Těsto odložíme do lednice aspoň na 2 hodinky, ale nejlépe přes noc.
Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále (pozor na přebytečnou mouku, mohla by se připalovat) cca na 4 mm a vykrajujeme větší tvary, nebo rádýlkem vyřežeme čtverečky, obdelníčky… každý vevnitř nařežeme a ještě je necháme chvilku na vále.
V hrnci si rozpálíme cca 1/2L oleje (lepší je menší hrnec, nevyplácáme tolik oleje, ale pozor musí plavat!) a usmažíme do lehce hněda. Je to docela fofr, cca 30 vteřin. Stačí je jednou otočit, mají se jakoby nafouknout a ihned vyndat na ubrousek, kde okape olej a ještě teplé je obalíme.
A pozor jsou vysoce žravé
Autor: lucynka25
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 1/2 citronu
- 5 lžic zakysané smetany
- 50 g másla
- 2 žloutky
- špetka kypřicího prášku
- špetka soli
- olej
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Chutnalo vám? Okomentujte recept Masopustní boží milosti
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Masopustní boží milosti