Recept: Masopustní zvířátka s kandovaným ovocem

Přidat recept
 
  • Čas 45
Hodnotilo 0 lidí

Tento recept si oblíbí hlavně vaše děti. Nechte je, aby vám pomáhaly s tvarováním těsta a vymodelovaly svoje nejoblíbenější zvířátka. Tradiční recept pro dánský masopust.

Postup

Všechny ingredience kromě vejce a ozdob smíchejte a zadělejte těsto. Nechte je kynout 20 minut. Rozdělte je na kousky a z kazdého vyformujte zvířecí hlavu s ouškama.

Pečte na plechu, případně potřete rozšlehaným vejcem, v troubě vyhřáté na 220 stupňů C asi 25 minut. Záleží na velikosti zvířecích hlav.

Po vychladnutí vytvořte z ozdob čenich, oči a vousy a dozdobte.

Zdroj: www.labuznik.cz

Autor: jineli

Ingredience

  • 1 kg pšeničné mouky
  • 50 g droždí
  • 1 dl oleje
  • 3 PL soli
  • 6 dl vlažné vody
  • bonbony, rozinky, koktejlové ovoce, čokoláda, poleva apod. na ozdobu
  • 1 rozsšehané vejce na pomazání

Chutnalo vám? Okomentujte recept Masopustní zvířátka s kandovaným ovocem

Váš příspěvek